Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
12.09.2014, 15:07

Beovoz saobraća od ponedeljka?

č: | fb:

Beovoz na liniji Beograd – Valjevo mogao bi da krene od ponedeljka, 15. septembra, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Toga dana, naime, najavljen je dolazak potpredsednice Vlade Srbije i ministarke za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorane Mihajlović na gradilište deonice Lazarevac – Lajkovac na Barskoj pruzi.

Tokom vikenda “propust" (most) kod Lajkovca biće dodatno testiran i ukoliko “izdrži težinu voza” moguće je da se Barska pruga od Beograda do Valjeva pusti u saobraćaj, a sa njom i Beovoz na toj deonici. U ponedeljak, 15. septembra je Dan železničara, a tada se obeležava i 130 godina Srpskih železnica.

Kako je danas najavljeno iz Medija centra Železnica Srbije, ministarka Mihajlović će najpre posetiti Telekomandni centar u stanici Beograd ranžirna, u Makišu, a potom će doći i na deonicu Barske pruge kod Lajkovca, koja je oštećena u majskim poplavama.

Kolubara je tada odnela oko 1,5 km pruge, a radovi na sanaciji deonice Lajkovac – Lazarevac koštaće 51 milion dinara. Povereni su konzorcijumu firmi sa beogradskim Milenijum grup na čelu. Bitan doprinos dali su i zaposleni u Valjevskoj sekciji ZOP-a svakodnevnim angažovanjem, od pripremnih radova do stručnog nadzora.

Saobraćaj od Valjeva do Užica i Bara nije moguć dok se ne sanira nekoliko odrona i klizišta u klisuri Gradca, između Valjeva i stajališta Lastra, takođe nastalijh tokom poplava u maju. Ti radovi još nisu počeli.

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 30 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara