Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
12.09.2014, 15:07

Beovoz saobraća od ponedeljka?

č: | fb:

Beovoz na liniji Beograd – Valjevo mogao bi da krene od ponedeljka, 15. septembra, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Toga dana, naime, najavljen je dolazak potpredsednice Vlade Srbije i ministarke za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorane Mihajlović na gradilište deonice Lazarevac – Lajkovac na Barskoj pruzi.

Tokom vikenda “propust" (most) kod Lajkovca biće dodatno testiran i ukoliko “izdrži težinu voza” moguće je da se Barska pruga od Beograda do Valjeva pusti u saobraćaj, a sa njom i Beovoz na toj deonici. U ponedeljak, 15. septembra je Dan železničara, a tada se obeležava i 130 godina Srpskih železnica.

Kako je danas najavljeno iz Medija centra Železnica Srbije, ministarka Mihajlović će najpre posetiti Telekomandni centar u stanici Beograd ranžirna, u Makišu, a potom će doći i na deonicu Barske pruge kod Lajkovca, koja je oštećena u majskim poplavama.

Kolubara je tada odnela oko 1,5 km pruge, a radovi na sanaciji deonice Lajkovac – Lazarevac koštaće 51 milion dinara. Povereni su konzorcijumu firmi sa beogradskim Milenijum grup na čelu. Bitan doprinos dali su i zaposleni u Valjevskoj sekciji ZOP-a svakodnevnim angažovanjem, od pripremnih radova do stručnog nadzora.

Saobraćaj od Valjeva do Užica i Bara nije moguć dok se ne sanira nekoliko odrona i klizišta u klisuri Gradca, između Valjeva i stajališta Lastra, takođe nastalijh tokom poplava u maju. Ti radovi još nisu počeli.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...