Registracija Prijava preko FB
Kafić (foto: Đorđe Đoković)
Kafić (foto: Đorđe Đoković)
20.10.2021, 10:47

Uvode se kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte

č: | fb:

Krizni štab za suzbijanje pandemije korona virusa odlučio je danas da se uvedu kovid propusnice. Kovid propusnice važiće za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru od 22 časa od subote 23. oktobra.

 

Premijerka Ana Brnabić je posle sednice Kriznog štaba rekla da će Vlada Srbije sutra na sednici usvojiti uredbu kojom će biti moguće da pravno lice, preduzetnik ili organizator događaja imaju pravo na ulazu u ugostiteljske objekte da uz kovid propsunice traže i dokument sa fotografijom – ličnu kartu ili pasoš, na primer, prenosi N1.

 

"Imali smo nekoliko problema koje smo pokušavali da rešimo – ne možemo da izvučemo iz baze MUP-a fotogrfije da bi ih stavili na kovid propusnice jer je to baza za koje nisu uzimane", rekla je Brnabić.

 

Ona je dodala da su zato našli način da kovid redari mogu da traže na uvid uz kovid propusnicu lični dokument sa fotografijom ali da za to mora Vlada da donese posebnu uredbu. "Inspekcije su spremne, komunalna milicija je spremna", rekla je Brnabić.

 

Ostaju na snazi i mere koje trenutno postoje - nošenje maski, distanca i stroga kontrola i nadzor.

 

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 1.062.960 osoba, a zabeleženo je 9.214 smrtnih slučajeva.

 

Kovid propusnice

 

  • Validna kovid propusnica sa kojom ćete moći da boravite u ugostiteljskom objektu nakon 22 sata je potvrda o primanju druge, odnosno treće doze vakcine. Za drugu – ona ne sme da bude starija od sedam meseci od primanja. Tako da ako niste primili treću dozu sedam meseci posle druge, neće vam biti validan kovid sertifikat.
  • Negativan PCR test ne stariji od 72 sata – ako ne želite da se vakcinišite a ako želite da boravite u ugostiteljskom objektu nakon 22 sata.
  • I negativan antigenski test može služiti kao prousnica ali on je validan samo 48 sati.
  • Takođe će biti moguće da kovid propusnica bude i potvrda da ste preleželi kovid u prethodnih sedam meseci. 

Aktuelno

Valjevska bolnica (foto: Kolubarske.rs)
Nakon dolaska nove direktorke Pre 17 minuta

Smene i ostavka načelnika u valjevskoj bolnici

U Opštoj bolnici Valjevo smenjeno je četvoro načelnika službi, dok je jedan podneo ostavku. Izvor Kolubarskih.rs kaže da su smene iz "ličnih razloga", a ne zbog lošeg rada, dok v.d. direktora kaže...

Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
Na blokadi puta Valjevo-Loznica 27.11.2021

Privedeno desetak građana

Valjevska policija privela je desetak građana koji su bili na blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica. Među privedenima je Željko Trifunović, aktivista Loklanog fronta Valjevo, koji je odbornik u...  · 31 komentara

Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština izabrala 27.11.2021

Dragana Labus novi gradski pravobranilac

Diplomirani pravnik Dragana Labus, izabrana je za pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Predlog za izbor Dragane Labus prihvatili su većinom...  · 14 komentara