Registracija Prijava preko FB
Vrtić Zvončić (foto: Kolubarske.rs)
Vrtić Zvončić (foto: Kolubarske.rs)
29.10.2021, 06:53

Stranka slobode i pravde o nazapamćenom incidentu u valjevskom vrtiću

č: | fb:

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u saopštenju za javnost govori o nazapamćenom incidentu koji se desio 26. oktobra ove godine u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica".

 

Saopštenje prenosimo u celini.

 

GrO Stranke slobode i pravde Valjevo obratila se naša sugrađanaka Jelena Andrić, koja je doživela uvrede, pretnje i psihičko maltretiranje od strane jednog od korisnika usluga ustanove u kojoj radi, ali i njene pretpostavljene – direktorke ustanove Spomenke Đurović.

 

Bitno je napomenuti da je Jelena Andrić zaposlena u PU "Milica Nožica" Valjevo, na neodređeno vreme još od 2007. godine na radnom mestu saradnika za preventivnu zdravstvenu zaštitu dece u obdaništu "Zvončić". U njene radne obaveze spada i sprovođenje pojačanih mera zaštite prilikom prijema dece od roditelja na ulaznim vratima navedenog obdaništa zbog opštepoznate situacije u vezi sa pandemijom Kovid - 19. Ista je zadužena da, prema predviđenom protokolu, sporovodi mere koje podrazumevaju prihvat deteta od roditelja i merenje temperature bezkontaktnim toplomerom, sa nalogom da svako dete koje ima temperaturu vrati kući.

 

Dana 26.10.2021.godine, oko 08.00 časova, u obdanište "Zvončić"  je svoju unuku,zajedno sa njegovom snahom, doveo i naš sugrađanin Vladisav Vujić. Kada je zaposlena Jelena Andrić, prateći protokol, pokušala da detetu izmeri temperaturu u lice joj se uneo navedeni Vladisav Vujić, upućujući joj brojne uvrede (koje nisu primerene javnom saopštenju), kao i više pretnji govoreći joj "polomiću te, zbrisaću te, nećeš ti meni raditi nigde više, videćeš ti ko je Vlajko Vujić", itd.

 

Nekih 20-ak minuta nakon tog događaja zaposlenu Jelenu Andrić pozvala je na razgovor u njenu kancelariju direktorka ustanove Spomenka Đurović. Kada je Jelena ušla u kancelariju kod direktorke, tamo su se, pored direktorke ustanove, nalazili i zamenica direktorke Biserka Cvetković, kao i Vladisav Vujić sa njegovom snahom. U toj kancelariji Jelena Andrić je ponovo preživela pravu torturu jer je Vladisav Vujić, zajedno sa njegovom snahom, nastavio da joj upućuje uvrede i pretnje. Jedina reakcija direktorke ustanove na sve što se dešavalo u njenoj kancelariji bila je pretnja Jeleni Andrić da će dobiti pismenu opomenu, a na insistiranje Vladisava Vujića da "reši ovo i da je pošalje da guli krompir" ista je dodala "da će rešiti sve ali ne može preko noći". Ostale detalje samog događaja nećemo iznositi u javnost obzirom da će isti biti predmet sudskog postupka.

 

Zbog stresa koji je doživela toga dana, naša sugrađanaka Jelena Andrić javila se na Odeljenje neuropsihijatrije OB Valjevo, nakon čega je ceo događaj prijavila policiji i podnela krivičnu prijavu zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti protiv Vladisava Vujića, a ista će pokrenuti i postupke protiv drugih lica radi zaštite njenih ugroženih prava.

 

U saopštenju za javnost od 31.08.2021. godine GrO SSP Valjevo se bavio situacijom u valjevskoj predškolskoj ustanovi, koja je jedan od najboljih primera propasti koju je sa sobom donela vladajuća interesna grupacija u naš grad. Tada smo naveli mnoga nepočinstva, koja se svakodnevno dešavaju u PU "Milica Nožica", pa između ostalog i to da je javna tajna da "silni gazda Vlajko", faktički upravlja predškolskom ustanovom. Taj čovek se "pita" za sve u predškolskoj ustanovi, od toga ko će biti zaposlen a ko otpušten, ko "zaslužuje" da dobije diplomu i avanzuje po partijskoj liniji, rasporeda vaspitačica po grupama itd, dok su direktori ustanove, koji su kadrovi vladajuće interesne grupacije u gradu, samo obični poslušnici.

 

Ovaj slučaj je samo jedan od mnogih koji, sam po sebi, govori koliko je nisko pala insitutucija, koja je jedna od najbitnijih u ovom gradu jer se stara o onome što nam je najvrednije - našim najmlađim sugrađanima. Situacija sa kojom se suočila naša sugrađanaka Jelena Andrić je dokaz i lošeg tretmana zaposlenih od strane uprave ustanove, a pogotovo direktorke, koja ne samo da ne sme i ne može da se suprotstavi "gazda Vlajku", već ponizno izvršava sve njegove naloge i sprovodi njegove zamisli u delo.

 

GrO SSP Valjevo izražava oštar protest zbog potpuno neprihvatljivog ponašanja svih lica koja su na opisani način vređali čast i dostojanstvo naše sugrađanke, i pretnjama ugrozili njen telesni i psihički integritet i zahtevamo hitnu reakciju MUP – PU Valjevo i Osnovnog javnog tužioca u Valjevu, a sam postupak ćemo pratiti i obaveštavati javnost o preuzetim radnjama od strane zvaničnih organa.

 

Našoj dragoj sugrađanki Jeleni Andrić zahvaljujemo jer nam je ukazala poverenje, koje ćemo sigurno opravdati. Naše sugrađanke i sugrađane, čija je jedina "krivica" to što savesno rade svoj posao i ne pristaju da budu obični bezlični robovi, niko nema pravo da šikanira! Za sve nas je ovo veliko ohrabrenje i nadamo se da će svakim danom biti sve više ovakvih ponosnih Valjevki i Valjevaca, koji će jasno i glasno reći – dosta zuluma i terora neukih i nesposobnih!

Aktuelno

Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
Na blokadi puta Valjevo-Loznica 27.11.2021

Privedeno desetak građana

Valjevska policija privela je desetak građana koji su bili na blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica. Među privedenima je Željko Trifunović, aktivista Loklanog fronta Valjevo, koji je odbornik u...  · 31 komentara

Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština izabrala 27.11.2021

Dragana Labus novi gradski pravobranilac

Diplomirani pravnik Dragana Labus, izabrana je za pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Predlog za izbor Dragane Labus prihvatili su većinom...  · 14 komentara

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje 26.11.2021

U Valjevu još 24 zaraženih koronavirusom

U Valjevu su još 24 osobe zaražene koronavirusom, trenutno je na lečenju 135 kovid pacijenta. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 298 osoba, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 112.  · 1 komentar