Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
26.11.2021, 07:58

Odbornici o novom članu Gradskog veća

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada danas biraju novog člana Gradskog veća umesto dr Dušana Ružičića, koji je pre mesec dana podneo ostavku na tu funkciju. Nezvanično saznajemo da će to biti dr Dobrivoje Grujičić, nekadašnji direktor valjevske bolnice i bivši prvi čovek valjevskih naprednjaka.

 

Pored toga na današnjoj sednici Skupštine grada biće i izvršenje budžeta grada Valjeva za prvih devet meseci ove godine.

 

Budžet grada Valjeva za prvih devet meseci ove godine realizovan je 75,2 posto, dok su prihodi ostvareni sa 74,9 posto, navodi se u Izveštaju o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2021. godine, koji će razmatrati odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici.

 

Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2021. godinu planirani su ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima iz prethodne godine u iznosu od preko 3,8 milijardi dinara, a ostvareni su u iznosu od preko 2,8 milijardi dinara što je 75,2 posto.

 

Planirani prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima iz izvora budžeta su preko 3,7 milijardi dinara, a ostvareni u iznosu od blizi 2,8 milijardi dinara odnosno 74,9 posto.

 

Najveći deo prihoda i primanja budžeta grada ostvaren je od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke u iznosu od blizu 1,4 milijarde dinara što čini 49,6 posto od plana.

 

Tekući prihodi - porezi, takse, naknade iz budžeta grada realizovani su u iznosu od preko 2,6 milijardi dianra ili  73,7 posto u odnosu na plan.

 

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta na dnevnom redu, koji ima 17 tačaka, biće i Odluka o izradi Plana generalne regulacije "Centar", Odluka o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2022. godinu, Odluka o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine grada.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 3 sati 8 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 57 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.