Napad na ekupu TV Valjevo plus (foto: Đorđe Đoković)
Napad na ekupu TV Valjevo plus (foto: Đorđe Đoković)
05.12.2021, 10:04

Tatjana Manojlović osudila napad na ekipu televizije Valjevo plus

č: | fb:

Potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović osudila je napad na ekipu televizije Valjevo plus tokom građanskih protesta, i kao glavne podstrekače napada označila medije pod kontrolom režima Aleksandra Vučića.

 

Ona je istakla da su režimski mediji poslednjih dana do maksimuma pojačali kampanju huškanja pristalica režima na političke protivnike vlasti i upozorila na to da je napad na novinarsku ekipu direktna posledica najstrašnijeg govora mržnje na televizijama sa nacionalnom frekfencijom.

 

Veliku subjektivnu odgovornost za takvo stanje nesumnjivo snosi predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić koja je uzurpirala to nezavisno regulatorno telo i potpuno ga stavila u funkciju Vučićeve propagande.

 

"Olivera Zekić nije psihijatar, pa da postavlja medicinske dijagnoze onih koji putem Pinka i drugih režimskih televizija šire mržnju, laži i nasilje. Ona je na čelu nacionalnog regulatora koji bi morao da reaguje na kršenje zakona i nebrojene zloupotrebe od strane režimskih medija, koji otvoreno podstiču na nasilje prema neistomišljenicima i protivnicima vlasti. Napad na novinarsku ekipu televiziju Valjevo plus je posledica govora mržnje i nasilja koji se iz programa režimskih televizija svakodnevno izliva u naš javni prostor i koji predsednica REM-a štiti i brani, umesto da ga sprečava", rekla je Manojlović.

 

Dodala ja da kao novinarka i potpredsednica DS-a ne pristaje na takvo ponašanje REM-a, a kao novinarka i rođena Valjevka pruža punu podršku i kolegama sa televizije Valjevo plus i svim ostalim kolegama u nezavisnim medijima koji profesionalno i nepristrasno obavljaju svoj posao.

(Foto: Đorđe Đoković)

 

Podsećamo, tokom jučerašnjeg protesta u Popučkama, kada su građani nezadovoljni zbog usvajanja zakona o eksproprijaciji i referendum blokirali put Valjevo-Beograd, došlo je do incidenta. Jedan vozač pokušao je najpre automobilom da prođe kroz demonstrante, što mu nisu dozvoli, a zatim se vozilom udaljio desetak metara, parkirao, izašao iz automobila i krenuo prema građanima. Prolazeći pored ekipe Televizije Valjevo plus ljutito ih je upitao "šta snimaju" i udario rukom po kameri koju je držao snimatelj te televizje. Izbegnut je veći sukob, a jedan od prisutnih udario ge je sa leđa.

Aktuelno