Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
12.12.2021, 12:06

Divčibare bez struje, mećava otežava čišćenje puteva

č: | fb:

Divčibare su više od jednog časa bez struje, a, prema tvrdnji gostiju i meštana, struje nije bilo ni noćas, jutros je na kratko došla, pa ponovo nestala. Mnogi delovi Divčibara su zavejani, tako da su brojni gosti ostali zarobljeni u svojim vikendicama i apartmanima.

Divčibare

Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

 

Kako nezvanično saznajemo težak i mokar sneg izazvao je kvarove na elektro-mreži. Više informacija nismo uspeli da saznamo jer su brojevi valjevske distribucije ili zauzeti ili se niko ne javlja. Iz istog razloga nismo uspeli da saznamo kada će kvarovi i problemi sa snebdevanjem električnom energijom u Valjevu i selima valjevskog kraja biti rešeni. Kako nam javljaju čitaoci, mnogi delovi grada, uključujući i centar, nekoliko časova su bez struje. 

  

Snežni nanosi preko jednog metra 

 

Prema podacima automatske meteorološke stanice na Divčibarama, visina snega je 52,6 centimetara, dok na mestima snežni nanosi dostižu preko jedan metar.

Divčibare

Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

  

Saobraćajnice su prohodne, kažu putari koji non-stop intervenišu, ali čišćenje prilaznih puteva, kao i ulica na Divčibarama, otežava jak vetar, kako rekoše "na Divčibarama je mećava tako da mašina očisti sneg i kad se vrati ponovo je sve zavejano". Dodati problem su zaglavljena vozila, jer su mnogi krenuli nazad.

 

Na Kraljevom stolu visina snega je preko jedan metar, a kako nam rekoše vikendaši "zarobljeni su" jer taj deo Divčibara pripada Mionici, tako da prilaz ka Kraljevom stolu ne čisti ni Preduzeće za puteve, koje održava prilazne saobraćajnice, ni Ingrap-Omni koji održava ulice i puteve na Divčibarama. Vikendaši sa kojima smo razgovarali očekuju da će ipak neko očistiti sneg.

 

Aktuelno

Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Na prijemu u Gradskoj kući Pre 3 sati 5 minuta

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece...  · 1 komentar