GSS na Maljenu (foto: skrinšot)
GSS na Maljenu (foto: skrinšot)
13.12.2021, 11:49

17 osoba zarobljeno u vikendici na Velikom Maljenu

č: | fb:

Petnaest odraslih osoba, među njima tri žene, i dvoje dece od subote je zavejano u jednoj vikendici koja se nalazi između vrhova Velikog i Malog Maljena.

 

Ekipe Gorske službe Srbije, vatrogasnih jedinica i policije iz Valjeva, meštani Divčibara, u nedelju su celog dana pokušavali da se probiju do vikendice u koju su se sklonili turisti, ali u tome nisu uspeli. Sa akcijom spašavanja nastavili su jutros, a prema informacijama sa terena članovi GSS su se probili na nekih 200 metara do vikendice, nose hranu i vodu. Rano jutros je prema vikendici krenla i ekipa iz Valjeva sa "kvadovima", koja nosi hranu i gorivo. Jedan iz ekipe Aleksandar Mihailović kaže da im veliki problem u probijanju do vikendice prave oborena stabla.

Kako saznajemo u subotu je sa Divčibara nekoliko porodica sa šest džipova krenulo na Ravnu goru, međutim stigli su do Velikog Maljena gde su se u snežnim smetovima zaglavili. Nije se moglo nazad, a više pokušaja sa motornim sankama i traktorima da se izvuku bilo je bezuspešno. Pronašli su jednu vikendicu i provalili u nju, gde se i sada nalaze.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...