GSS na Maljenu (foto: skrinšot)
GSS na Maljenu (foto: skrinšot)
13.12.2021, 11:49

17 osoba zarobljeno u vikendici na Velikom Maljenu

č: | fb:

Petnaest odraslih osoba, među njima tri žene, i dvoje dece od subote je zavejano u jednoj vikendici koja se nalazi između vrhova Velikog i Malog Maljena.

 

Ekipe Gorske službe Srbije, vatrogasnih jedinica i policije iz Valjeva, meštani Divčibara, u nedelju su celog dana pokušavali da se probiju do vikendice u koju su se sklonili turisti, ali u tome nisu uspeli. Sa akcijom spašavanja nastavili su jutros, a prema informacijama sa terena članovi GSS su se probili na nekih 200 metara do vikendice, nose hranu i vodu. Rano jutros je prema vikendici krenla i ekipa iz Valjeva sa "kvadovima", koja nosi hranu i gorivo. Jedan iz ekipe Aleksandar Mihailović kaže da im veliki problem u probijanju do vikendice prave oborena stabla.

Kako saznajemo u subotu je sa Divčibara nekoliko porodica sa šest džipova krenulo na Ravnu goru, međutim stigli su do Velikog Maljena gde su se u snežnim smetovima zaglavili. Nije se moglo nazad, a više pokušaja sa motornim sankama i traktorima da se izvuku bilo je bezuspešno. Pronašli su jednu vikendicu i provalili u nju, gde se i sada nalaze.

Aktuelno

Saop[tenje Pre 1 dan 1 sati

Voda u Kamenici je za piće

JKP Vodovod obaveštava korisnike koji se snabdevaju sa vodovoda Valjevska Kamenica da je voda u distributivnoj mreži za piće i da po svim parametrima odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti...  · 1 komentar

 (foto: )
Bez kraja Pre 22 sati 20 minuta

Neka se vrši pravda, a svet neka propada! Nekad bilo...

Ničeg novog pod kapom nebeskom, nema svrhe lamentirati nad "ludnicom" ili "euforijom", zvanom "Katar!". Viđana je uvek u vreme svetskih i evropskih prvenstava u fudbalu. Nešto manjih u sportovima,...