13.12.2021, 12:56

Gorska služba spasavanja stigla do porodica zarobljenih u vikendici

č: | fb:

Četvorica pripadnika Gorske službe spasavanja Srbije pešice se iz sela Gornji Lajkovac u Mioničkoj opštini probila do vikendice na Velikom Maljenu u kojoj se od subote nalazi 17 osoba, rekao je za Kolubarske.rs jedan od njih Milan Pejić. Oni su doneli hranu, a prema njegovim rečima putarska mašina je stigla na 600-700 metara do vikendice, tako da će ubrzo početi i evakuacija.

 

Petnaest odraslih osoba, među njima tri žene, i dvoje dece od subote je zavejano u jednoj vikendici koja se nalazi između vrhova Velikog i Malog Maljena.

 

Prema nezvaničnim informacijama, u subotu je sa Divčibara nekoliko porodica sa šest džipova krenulo na Ravnu goru, međutim stigli su do Velikog Maljena gde su se u snežnim smetovima zaglavili. Nije se moglo nazad, a više pokušaja sa motornim sankama i traktorima da se izvuku bilo je bezuspešno. Pronašli su jednu vikendicu i provalili u nju.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 57 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...