Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
22.12.2021, 07:51

Budžet Valjeva za 2022. godinu preko četiri milijarde dinara

č: | fb:

Gradsko veće utvrdilo je predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu u iznosu od ukupno 4.031.983.810  dinara. Najveći deo prihoda planiran je od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke u iznosu od oko dve milijarde dinara.

 

U gradskoj kasi biće 70 miliona dinara više u odnosu na Nacrt odluke o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu. Prema rečima gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića budžet je uvećan nakon javne rasprave na kojoj su građani izneli predloge i sugestije koji su se najviše odnosili na putnu i komunalnu infrastrukturu i na zaštitu životne sredine.

 

"Izdvajanja za putnu i komunalnu infrastrukturu povećana su za 30 miliona dinara, a za zaštita životne sredine uvećana su za 33 miliona dinara, od toga 20 miliona je opredeljeno za kontejnersku kotlarnicu u Novom Naselju na koju će priključiti nekoliko javnih objekata, kao i eparhijski dom, sedam miliona diara planirano je za besplatne podstanice, dok će šest miliona dinara biti potrošeno za izgradnju fekalne kanalizacije u Suvoborskoj ulici. Program socijalna i dečja zaštita je uvećan za 6,5 miliona dinara, a novac će biti utrošen za kupovinu udžbenika za đake prvake za narednu školsku godinu", rekao je na sednici Gradskog veća gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 

Među 19 tačaka dnevnog reda na sednici Gradskog veća razmatran je Plan komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infastrukture grada  za 2022. godinu. Prema tom planu za izgradnju i održavanje objekata komunalne infrastrukture u sledećoj godini biće utrošeno preko 1,1 milijarde dinara.

 

Utvrđena je odluka o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama. Izmene su proistekle iz potrebe usklađivanja taksene tarife lokalnih komunalnih taksi sa prosečnom zaradom po zaposlenom, ostvarenom u periodu januar – avgust godine koja prethodi godini za koju se utvrđuje taksa.

 

Članovi Gradskog veća prihvatili su Odluka o usklađivanju osnivačkog akta Zdravstvene ustanove Apoteka "Valjevo", a prihvaćen je i Zaključak o načinu izmirenja neizmirenih obaveza Zdravstvene ustanove  Apoteka "Valjevo".

 

Prihvaćen je Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost grada Valjeva za period 2022 – 2026. godine. Utvrđena je Odluka o osnivanju Kancelarije za mlade, u okviru Kabineta gradonačelnika.

Aktuelno

Lazar Gojković i Kim Lahdevirte (foto: www.valjevo.rs)
Sa gradonačelnikom, u Gimnaziji i Šestoj školi Pre 23 sati 51 minuta

Ambasador Finske posetio Valjevo

Ambasador Finske u Srbiji Kim Lahdevirte boravio je u Valjevu. Nakon prijema kod gradonačelnika, ambasador i njegova supruga su, sa predstavnicima Društva srpsko-finskog prijateljstva, posetili...  · 6 komentara

Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Od danas na Ubu Pre 4 sati 32 minuta

Dečji festival "Prolećno pozorištance"

Treći revijalni festival predstava za decu "Prolećno pozorištance" danas će na Ubu biti otvoren na velikoj sceni Doma kulture, a do 7. aprila najmlađa publika imaće priliku da pogleda osam...  · 2 komentara

Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
1. i 2. aprila Pre 4 sati 32 minuta

Mionica domaćin Državnog prvenstva u streljaštvu

Mionica će ovog vikenda biti domaćin seniorskog prvenstva u streljaštvu, koje će se održati u mioničkoj sportskoj hali 1. i 2. aprila. Organizacija ovog takmičenja pripala je streljačkom klubu...  · 1 komentar

Budući tržni centar Nova (foto: )
Prvi tržni centar u ubskoj opštini Pre 1 dan 2 sati

U Stublenici se gradi tržni centar "NOVA"

U toku su zemljani radovi i priprema terena za izgradnju prvog tržnog centra u ubskoj opštini, "NOVA". Zauzimaće površinu od oko 11.000 kvadrata na lokaciji u selu Stublenica, vrednost iinvesticije...  · 5 komentara