Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
05.01.2022, 07:55

Povećava se broj pregleda i broj kovid pacijenata

č: | fb:

U kovid ambulanti Doma zdravlja u Valjevu u prethodna dva dana beleže se veće gužve. Izgleda da je na naplatu stigla novogodišnja proslava, ali i proslave kolektiva uoči Nove godine.

 

Prema podacima iz kovid ambulante Doma zdravlja u utorak, 4. januara, bilo je 417 pregleda, od toga prvih pregleda 232, a pozitivnih pacijenata je bilo 44. Inače, tako veliki broj pregleda, preko 400, nije bilo od sredine novembra prošle godine.

 

Poslednjih dana prošle godine dnevno je registrovano dvadesetak pozitivnih na koronavirus, 2. januara novozaraženih je bilo osam, sledećeg dana taj broj se povećao na 32, da bi 4. januara broj zaraženih bio duplo veći u odnosu na poslednje dane prošle godine.

 

Broj pregleda i broj obolelih se povećava u celoj Srbiji. Lekari kažu da su simptomi kod mlađih pacijenata uglavnom glavobolja, zapušen nos i gušobolja sa niskom temperaturom te da u ovom talasu nema mnogo pacijenata sa teškom kliničkom slikom. Osim obolelih od kovida-19, na pregled se javljaju i pacijenti sa povišenom temperaturom koj dostiže i do 40 stepeni, a koji su antigenski negativni. Prema rečima lekara najverovatnije je u pitanju grip, pošto trenutno paralelno vladaju i korona i virus grip.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 4. januara u Valjevu je preminulo još pet osoba, u Osečini još jedna tako da su u Kolubarskom okrugu ukupno preminule 852 osobe, od toga u Valjevu 454.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 13 sati 28 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 53 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...