Košarka (ilutracija) (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (ilutracija) (foto: Đorđe Đoković)
11.02.2022, 07:55

Iz gradske kase 83 miliona dinara za 53 sportska kluba

č: | fb:

Prema predlogu Komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa u oblasti sporta, koju je formirao gradonačelnik, godišnji programi 53 sportska kluba ili udruženja u 2022. godini biće sufinansirani sa 83 miliona dinara. Ove godine iz budžeta grada izdvojeno je oko deset miliona dinara više nego lane kada je sufinansiran 51 sportski klub ili udruženje.

 

Komisija je odlučila da najviše novca 14 miliona dinara ili tri više nego prošle godine pripalo je KK Metalac, dok je za VK Valis opredeljeno devet miliona dinara ili duplo više novca nego prošle godine, ali treba reći da se vaterpolisti za razliku od košarkaša takmiče u Super ligi Srbije. Za razliku od prošle godine kada je FK Budućnost-Krušik dobio 10.750.000 dinara ove godine u njihovu kasu biće uplaćeno 7,5 miliona dinara.

 

Fudbalski savez Valjeva dobio je 5,9 miliona dinara, Sportski savez Valjevo 4,3 miliona, FK Radnički četiri miliona dinara, dok je Savezu za školski sport opredeljeno tri miliona dinara kao i prošle godine.

 

Ženski odbojkaški klub Srbijanka ove godine dobio je četiri miliona ili 250.000 dinara manje nego lane a muškom Odbojkaškom klubu VA 014 pripalo je 2,5 miliona dinara, identična suma opredeljena je i drugom gradskom vaterpolo klubu VK Valjevo.

 

Za muški rukometni klub ORK Metalac namenjeno je 2,7 miliona dinara, za ženski rukometni klub ŽRK Metalac 2,4 miliona, Streljačkom klubu "Valjevo 1880" dodeljeno 2,2 miliona dinara skoro identičan iznos kao i prošle goodine, KK Student dobio je dva miliona dinara, dok je za FKMF "RB" (mali fudbal) izdvojeno 1,2 miliona dinara.

 

Ostali klubovi na predlog Komisije za ocenu programa u oblasti sporta dobili su značajno manje iznose koji se kreću od 100.000 do 850.000 dinara.  

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 14 sati 17 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 14 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara