Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
04.03.2022, 11:42

Gradsko veće o direktorima Toplane i Vodovoda

č: | fb:

Gradsko veće prihvatilo je rešenja o imenovanju Janka Gagića na mesto direktora JKP Toplana i Ivana Filipovića za direktora JKP Vodovod na mandat od četiri godine. O izboru Gagića i Filipovića, koji su do sada bili vršioci dužnosti direktora ta dva javna preduzeća, izjasniće se odbornici Skupštine grada.

 

Gradsko veće je utvrdilo Odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP Polet Valjevo, tako da će i to javno preduzeće uskoro umesto vršioca dužnosti dobiti direktora izabranog na konkursu na mandat od četiri godine.

 

Prihvaćena je Odluka o pokretanju inicijative za proširenje područja slobodne zone "Šabac" na područje grada Valjeva, a na osnovu dostavljenog pisma o namerama privrednog društva Bizerba d.o.o. Beograd, u kome je iskazano interesovanje da posluju u režimu slobodne zone, u okviru slobodne zone "Šabac".

 

Na sednici Gradskog veća usvojeni su programi rada za 2022. godine ustanova kulture - Centra za kulturu, Narodnog muzeja, Biblioteke "Ljubomir Nenadović", Moderne galerije, Internacionalnog umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića", Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević", Zavoda za zaštitu spomenika i Međuopštinskog istorijskog arhiva. Zeleno svetlo dobili su i programi ustanove za fizičku kulturu "Valis" i Centra za socijalni rad "Kolubara", kao i godišnji plan rada za 2021/2022. godinu Predškolske ustanove "Milica Nožica".

Gradsko veće

Gradsko veće (Foto: Kolubarske.rs)

 

Odlukom o izmenama Odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada Valjeva, koju je prihvatilo Gradsko veće, u Osečini će biti otvoreno izdvojeno odeljenje muzičke škole "Živorad Grbić" iz Valjeva. "Imajući u vidu da će nastava biti dostupna deci sa teritorije opštine Osečina, ali i okolnih sela, nesumnjivo je da će otvaranje izdvojenog odeljenja osnovne muzičke škole doprineti unapređenju obrazovanja, kulture i kreativnih sposobnosti dece sa tog područja, ali i kulturnog potencijala same sredine", navodi se u Oldulci.

 

Prihvaćena je i Odluka o dodeli bespovratnih sredstava korisnicima za sprovođenje mera energetske efikasnosti. Ovom odlukom vrši se dodela bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za korišćenje mera energetske efikasnosti po javnom pozivu za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama, stambenim zgradam i stanovima za 2021. godinu.

 

Članovi Gradskog veća prihvatili su program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo za 2022. godinu, kao i Pravilnik o kriterijumima i postupku za dodelu i korišćenje podsticajnih sredstava u poljoprivredi. Prihvatili su i program rada Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Valjeva za 2022. godinu.

Aktuelno

Plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Na "Abro festu" Pre 10 sati 58 minuta

Premijera Gradskog pozorišta "O zločinu i kazni"

"Abro fest" će biti nastavljen u utorak, 26. septembra premijerom predstave "O zločinu i kazni " po motivima remek dela F. M. Dostojevskog u izvođenju ansambla Gradskog pozorišta "Abrašević".

 (foto: )
PR Pre 1 dan 8 sati

Matalac časti - pokloni, popusti...

U utorak, 26. septembra Metalac će biti domaćin prezentacije u Valjevu ispred svog prodajnog objekta u ulici Vuka Karadžića 30, od 10 do 17 časova. Pored vrednih poklona i popusta, čekaju vas...  · 2 komentara