Vrtić Bambi (foto: Đorđe Đoković)
Vrtić Bambi (foto: Đorđe Đoković)
06.05.2022, 06:53

Zaposleni u predškolskoj ustanovi dobiće po 10.000 dinara

č: | fb:

Zaposlenima u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" u Valjevu biće isplaćena jednokratna pomoć od po 10.000 dinara po preporuci Vlade Srbije, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Gradskoj upravi.

 

Prema rečima načelnika Gradske uprave Nebojše Petronića za isplatu pomoći zaposlenima u valjevskoj predškolskoj ustanovi biće izdvojeno četiri miliona dinara iz gradskog budžeta, a s obzirom na to da taj izdatak nije planiran u 2022. godini novac će biti obezbeđen rebalansom budžeta.

 

Za sada nije poznato kada će biti održana sednica Skupštine grada na kojoj bi se našao rebalans budžeta, a prema nezvaničnim informacijama trebalo bi da bude oko 15. maja. Tek nakon usvajanja rebalansa budžeta za 2022. godinu zaposlenima u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" u Valjevu biće isplaćena jednokratna pomoć od po 10.000 dinara.

 

Podsećamo, pre desetak dana ministar finansija Siniša Mali najavio je da će svi zaposleni u prosveti, obrazovanju i naučnim institucijama, dobiti pomoć od države od po 10.000 dinara. Mnistar finansija je takođe najavio da će Vlada Srbije doneti preporuku lokalnim samoupravama da isplate pomoć zaposlenima u predškolskim ustanovama. On je podsetio da su predškolske ustanove u nadležnosti gradova i opština, te da je zaposlenima u nekima od njih pomoć već isplaćena.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 21 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...