Ulica Ljube Kovačevića (foto: Kolubarske.rs)
Ulica Ljube Kovačevića (foto: Kolubarske.rs)
11.05.2022, 07:06

Danas počinju radovi u Ulici Ljube Kovačevića

č: | fb:

Pre mesec dana iz Gradske uprave je najavljeno da će Ulica Ljube Kovačevića biti presvučena novim slojem asfalta. Nedugo zatim je saopšteno da će JKP "Vodovod" sanirati vodovodnu mrežu u toj ulici, posle čega sledi asfaltiranje.

 

Međutim, nakon što je skinut stari pohabani asfalt, radovi su prestali, mašine su otišle, a žitelji Ulice Ljube Kovačevića u čudu i neverici svakodnevno skoro mesec dana prolaze razrovanom i prašnjavom ulicom pitajući se kada će radovi biti nastavljeni i ulica asfaltirana. 

Ulica Ljube Kovačevića

Ulica Ljube Kovačevića (Foto: Kolubarske.rs)

 

Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište objašnjava da je prvobitno bilo planirano da se radi samo novi sloj asfalta.

 

"Međutim kada je skinut stari asfalt ustanovljeno je da su vodovodne instalacije u izuzetno lošem stanju te da bi prilikom asfaltiranja pucale. Prilikom skidanja asfalta tri priključka su oštećena. Zbog takve situacije, dogovorili smo sa Vodovodom da se uradi reokonstrukcija vodovodne mreže, a nakon tih radova uslediće asfaltiranje. Prema mojim saznanjima Vodovod je naručio materijal, ali isporuka kasni, otuda kasni i početak radova", rekao je Vuković.

 

Ivan Filipović, direktor JKP Vodovoda, potvrdio je za Kolubarske.rs da će radovi početi danas. "Vodovodna mreža u Ulici Ljube Kovačevića je stara više od 30 godina. U planu je da kompletno zamenimo stare cevi kao i 51 priključak. Vrednost investicije je 7,5 miliona dinara. Posao je obiman tako da će radovi trajati najmanje mesec dana", kazao je Filipović.

 

Branko Vuković kaže da nakon sanacije vodovodne mreže sledi asfaltiranje Ulice Ljube Kovačevića u dužini od 340 metara i da će za te radove, koje izvodi Preduzeće za puteve "Valjevo", biti potrebno maksimalno tri dana.

 

 

Novi asfalt za Pasterovu i Ulicu Obrena Nikolića. Kada će i ostale ulice doći na red?

 

Za redovno održavanje putne infrastrukture u budžetu Valjeva planirano je 292.550.000 dinara, a za rehabilitacija ulica biće utrošeno 70.000.000 dinara. Novim asfaltom biće presvučena Pasterova ulica od Sinđlićeve do rampe na ulasku u Opštu bolnicu i Ulica Obrena Nikolića. Pojedini građani pitaju zbog čega će biti asfaltiran samo deo Pasterove ulice, a ne kompletna od Sinđelićeve do Krušika, dok pojedini građani smatraju da je Pasterova u dobrom stanju te da je trebalo asfaltirati neke druge značajno više oštećene ulice.

Pasterova ulica

Pasterova ulica (Foto: Kolubarske.rs)

Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište se ne slaže sa sugrađanima koji kažu da nije trebalo asfaltirati Pasterovu. Navodi da je oštećena i naglašava da tom i Ulicom Obrena Nikolića svakodnevno prolaze vozila hitne pomoći tako da su te dve ulice prioritet. "A što se tiče drugog dela Pasterove ulice, od Bolnice do Krušika, taj deo je solidan i nije bilo neophodno asfaltiranje", kazao je Vuković.

 

Hvarska ulica

Hvarska ulica (Foto: Kolubarske.rs)

Na pitanje da li će i kada asfaltirati ulice koje nisu u centru grada, a koje su prepune rupa i oštećenja, kojima je nemoguće prolaziti, i koje novi asfalt nisu "videle" 30-40 godina, poput Hvarske ulice, Vuković kaže da će "svakako raditi i te manje ulice koje su u planu za rehabilitaciju".

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 28 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 25 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 14 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara