Mladen Simović (foto: www.valjevo.rs)
Mladen Simović (foto: www.valjevo.rs)
23.05.2022, 12:35

Mladen Simović novi sekretar Skupštine grada

č: | fb:

Odlukom odbornika valjevskog parlamenta, novi sekretar Skupštine grada Valjeva je Mladen Simović, diplomirani pravnik, trenutno zaposlen na mestu ovlašćenog lica za postupanje po zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja u Gradskoj upravi Valjevo.

 

Prema podacima iz biografije, koju je pročitala predsednica Skupštine grada Snežana Rakić, Simović je tri godine radio u Osnovnom sudu u Valjevu na poslovima pripravnika, od 2011. do 2014. godine, potom dve godine na poslovima sudijskog pomoćnika. Kao sekretar Medicinske škole radio je u 2018. godini, a nakon toga do juna 2019. godine bio je sekretar Muzičke škole. Od juna 2019. godine zaposlen je u Gradskoj upravi grada Valjeva. Rakić je pročitala da je Mladen Simović završio Pravni fakultet, nije navela gde, i položio pravosudni ispit.

 

Mladen Simović, pored poslova sekretara Skupštine grada, obavljaće i poslove ovlašćenog lica za postupanje po zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja.

 

Postavljenju Simovića prethodila je ostavka dosadašnjeg sekretara Skupštine grada Branke Rosić. Ona nije navela razloge zbog kojih napušta mesto sekretara lokalnog parlamenta, na kome je bila od konstituisanja aktuelnog saziva Skupštine grada. Rosić se zahvalila odbornicima na dosadašnjoj saradnji i poželela im uspeh u daljem radu.

 

Prema nezvaničnim informacijama Branka Rosić će biti zamenik načelnika Gradske uprave. Gradsko veće će na sednici, koja će biti održana do kraja nedelje, raspisati konkurs za popunjavanje položaja zamenika načelnika, rečeno nam je u Gradskoj upravi. 

 

Podsećamo, još početkom januara 2021. godine, kada je Nebojša Petronić postavljen za v.d. načelnika Gradske uprave, nakon ostavke Jelice Panjković-Tešić, rečeno je da će  Gradsko veće "vrlo brzo raspisati konkurs za izbor novog načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave". Međutim, konkurs je raspisan ali samo za načelnika i to tek početkom septembra 2021. godine. Nakon konkursa, na koji se javio i Mladen Simović novoizabrani sekretar Skupštine grada, za načelnika Gradske uprave u oktobru prošle godine je postavljen, na period od pet godina, Nebojša Petronić.

Aktuelno