Mladen Simović (foto: www.valjevo.rs)
Mladen Simović (foto: www.valjevo.rs)
23.05.2022, 12:35

Mladen Simović novi sekretar Skupštine grada

č: | fb:

Odlukom odbornika valjevskog parlamenta, novi sekretar Skupštine grada Valjeva je Mladen Simović, diplomirani pravnik, trenutno zaposlen na mestu ovlašćenog lica za postupanje po zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja u Gradskoj upravi Valjevo.

 

Prema podacima iz biografije, koju je pročitala predsednica Skupštine grada Snežana Rakić, Simović je tri godine radio u Osnovnom sudu u Valjevu na poslovima pripravnika, od 2011. do 2014. godine, potom dve godine na poslovima sudijskog pomoćnika. Kao sekretar Medicinske škole radio je u 2018. godini, a nakon toga do juna 2019. godine bio je sekretar Muzičke škole. Od juna 2019. godine zaposlen je u Gradskoj upravi grada Valjeva. Rakić je pročitala da je Mladen Simović završio Pravni fakultet, nije navela gde, i položio pravosudni ispit.

 

Mladen Simović, pored poslova sekretara Skupštine grada, obavljaće i poslove ovlašćenog lica za postupanje po zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja.

 

Postavljenju Simovića prethodila je ostavka dosadašnjeg sekretara Skupštine grada Branke Rosić. Ona nije navela razloge zbog kojih napušta mesto sekretara lokalnog parlamenta, na kome je bila od konstituisanja aktuelnog saziva Skupštine grada. Rosić se zahvalila odbornicima na dosadašnjoj saradnji i poželela im uspeh u daljem radu.

 

Prema nezvaničnim informacijama Branka Rosić će biti zamenik načelnika Gradske uprave. Gradsko veće će na sednici, koja će biti održana do kraja nedelje, raspisati konkurs za popunjavanje položaja zamenika načelnika, rečeno nam je u Gradskoj upravi. 

 

Podsećamo, još početkom januara 2021. godine, kada je Nebojša Petronić postavljen za v.d. načelnika Gradske uprave, nakon ostavke Jelice Panjković-Tešić, rečeno je da će  Gradsko veće "vrlo brzo raspisati konkurs za izbor novog načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave". Međutim, konkurs je raspisan ali samo za načelnika i to tek početkom septembra 2021. godine. Nakon konkursa, na koji se javio i Mladen Simović novoizabrani sekretar Skupštine grada, za načelnika Gradske uprave u oktobru prošle godine je postavljen, na period od pet godina, Nebojša Petronić.

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 17 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara