Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
31.05.2022, 10:02

Krušiku nije isključena voda, u pitanju je zamena zatvarača

č: | fb:

Valjevska fabrika Krušik je od ponedeljka ujutro bez vode zbog zamene zatvarača, a vodosnabdevanje će biti normalizovano do kraja dana, rečeno je Kolubarskim.rs u gradskom Vodovodu. Krušiku voda nije isključena, kako se priča u fabrici i gradu, zbog "milionskog duga".

 

Tehnički direktor Vodovoda Goran Antonijević objašnjava da je juče zamenjen zatvarač star 30 godina u naselju "Kolubara 2" zbog čega je od osam časova ujutro do pet časova popodne bio isključen ne samo Krušik nego i leva strana Novog Naselja, kao i Iverak i Popučke. U tim naseljima je vodosnabdevanje normalizovano juče popodne dok će Krušik vodu za piće dobiti danas.

 

"Krušik ima svoju tehničku vodu koju su pustili u sistem kako ne bi prekidali proizvodnju s obzirom na to da je zamena zatvarača trajala skoro devet časova. Danas će do kraja dana u sistem biti vraćena voda iz vodovodne mreže", kaže Antonijević.

 

Da nije u pitanju isključenje vode Krušiku zbog duga, za Kolubarske.rs je potvrdio i Goran Trifunović, predsednik sindikata "Sloga", jednog od četiri reprezentativna sindikata u ovoj fabrici namenske industrije. On kaže da su zaposleni u fabrici juče obavešteni da neće biti vode za piće zbog radova na vodovodnoj mreži, ali će biti obezbeđena tehnička voda, kao i cisterne sa vodom za piće.

 

Demantujući glasine da je Vodovod juče Krušiku isključio vodu zbog duga, direktor tog komunalnog preduzeća Ivan Filipović kaže da je Krušik potpisao reprogram i svoj dug plaća redovno prema sporazumu u više mesečnih rata.

 

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 18 sati 41 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara