Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
04.06.2022, 07:02

Sreten Nikolić za ubistvo u "Zipi" osuđen na 11 godina

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu i Sretena Nikolića (28) osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 godina zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija.

 

"Odlučujući o vrsti i visini krivične sankcije od olakšavajućih okolnosti je cenjena njegova relativna mladost, da je krivično delo ostalo u pokušaju, protek vremena od izvršenja krivičnog dela, te da je krivično delo izvršio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a od otežavajućih okolnosti je cenio da je ranije osuđivan i prekršajno kažnjavan. Imajući u vidu sve navedene okolnosti Apelacioni sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina, nalazeći da se osnovano može očekivati da će tom kaznom uticati na okrivljenog, ali i na druge da ubuduće ne vrše ovakva ili slična krivična dela, te da će se postići svrha kažnjavanja", stoji u odluci o visini kazne objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

  

Krivično veće Višeg suda u Valjevu osudilo je u februaru 2019. godine Sretena Nikolića na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25) i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa", ali je tu presudu Apelacioni sud ukinuo i naložio novo suđenje. Viši sud u Valjevu je u maju 2021. doneo novu presudu kojom je Sreten Nikolić osuđen na 30 godina zatvora, da bi, nakon žalbe višeg javnog tužioca i branioca okrivljenog, Apelacioni sud u Beogradu drastično smanjio kaznu na 11 godina zatvora.

 

Nikolić je u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine u valjevskom noćnom klubu "Zipa" ubio sugrađanina Damjana Dragojlovića (25) i teže i lakše povredio još tri osobe od kojih je najgore prošao Davor Milić iz Valjeva. Tragediji je prethodio verbalni, potom i fizički obračun ispred "Zipe" u kojem je Dragojlović zadao Nikoliću nekoliko udaraca rukama i nogom. Sreten se nakon toga udaljio, a ubrzo potom vratio sa pištoljem, pokušao da uđe u lokal, ispalio hitac kroz staklo, a onda ušao i nastavio da puca u Damjana i goste. Teško povređeni Dragojlović prebačen je u bolnicu gde je ubrzo preminuo.

 

Više javno tužilaštvo u Valjevu je tražilo da se okrivljenom Sretenu Nikoliću izrekne maksimalna kazna - 40 godina zatvora.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 15 sati 43 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 15 sati 43 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara