Najbolji matematičari (foto: Podružnica matematičara Valjevo)
Najbolji matematičari (foto: Podružnica matematičara Valjevo)
15.06.2022, 09:29

Valjevski matematičari osvojili 12 medalja

č: | fb:

U Kragujevcu je održano finale takmičenja iz matematike "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola. Nakon takmičenja koje je organizovano sredinom marta, a koje se inače održava širom sveta, u finale se plasiralo po 25 najboljih u svakom razredu u našoj zemlji.

 

Valjevo je na ovom finalnom takmičenju predstavljalo 14 učenika u pratnji svojih učitelja i nastavnika, a sva četiri osnovca su osvojila medalje, dok se od deset srednjoškolaca, njih osmoro okitilo medaljom.

 

Zlatnu medalju osvojio je Andrej Krajinović, OŠ "Andra Savčić", srebrnu medalju osvojili su Veljko Nikolić, Prva osnovna škola, i Mateja Nešić, OŠ "Andra Savčić", dok je bronzana medalja pripala Lazaru Ćosiću, OŠ "Vladika Nikolaj Velimirović".

 

Na finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" učestvovalo je i deset učenika Valjevske gimnazije. Najuspešniji je bio Mihailo Lekić, koji je osvojio zlatnu medalj, srebrnu su osvojili Pavle Stanković, Anica Petrović, Sofija Nenadović i Nikola Trifunović, dok su bronzanu medalju osvojili Lea Belić, Nina Stanić I Lazar Lazarević. U finale su se plasirali i gimnazijalci Alksandra Mitrović i Andrija Nikolić.

 

Rezultati koje su postigli valjevski osnovci i srednjoškolci su izuzetni, tako da je Valjevo, čiji su učenici osvojili 12 medalja, bio jedan od najuspešnijih gradova na finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" koje je održano u Kragujevcu.

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 1 sati 34 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 1 sati 33 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 1 komentar

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 22 sati 11 minuta

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...