Najbolji matematičari (foto: Podružnica matematičara Valjevo)
Najbolji matematičari (foto: Podružnica matematičara Valjevo)
15.06.2022, 09:29

Valjevski matematičari osvojili 12 medalja

č: | fb:

U Kragujevcu je održano finale takmičenja iz matematike "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola. Nakon takmičenja koje je organizovano sredinom marta, a koje se inače održava širom sveta, u finale se plasiralo po 25 najboljih u svakom razredu u našoj zemlji.

 

Valjevo je na ovom finalnom takmičenju predstavljalo 14 učenika u pratnji svojih učitelja i nastavnika, a sva četiri osnovca su osvojila medalje, dok se od deset srednjoškolaca, njih osmoro okitilo medaljom.

 

Zlatnu medalju osvojio je Andrej Krajinović, OŠ "Andra Savčić", srebrnu medalju osvojili su Veljko Nikolić, Prva osnovna škola, i Mateja Nešić, OŠ "Andra Savčić", dok je bronzana medalja pripala Lazaru Ćosiću, OŠ "Vladika Nikolaj Velimirović".

 

Na finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" učestvovalo je i deset učenika Valjevske gimnazije. Najuspešniji je bio Mihailo Lekić, koji je osvojio zlatnu medalj, srebrnu su osvojili Pavle Stanković, Anica Petrović, Sofija Nenadović i Nikola Trifunović, dok su bronzanu medalju osvojili Lea Belić, Nina Stanić I Lazar Lazarević. U finale su se plasirali i gimnazijalci Alksandra Mitrović i Andrija Nikolić.

 

Rezultati koje su postigli valjevski osnovci i srednjoškolci su izuzetni, tako da je Valjevo, čiji su učenici osvojili 12 medalja, bio jedan od najuspešnijih gradova na finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" koje je održano u Kragujevcu.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 5 sati 43 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 2 sati 52 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 5 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara