Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2014, 13:05

Skoro 107,3 miliona dinara iz zajma EIB-a

č: | fb:

Evropska investiciona banka (EIB) odlučila je da zajmom od skoro 107,5 miliona dinara finansira radove na novoj zgradi OŠ “Milovan Glišić” u Brđanima, odnosno Valjevske gimnazije, kroz projekat “Program modernizacije škola”, saopštila je danas PR služba Gradske uprave. Precizirano je da je za završetak građevinskih i mašinsko-instalaterskih radova na novoj zgradi OŠ “Milovan Glišić” odobreno skoro 103, 3 miliona dinara, a za obnovu fasade na zgradi Valjevske gimnazije oko četiri miliona dinara.

Protokol o saradnji u petak su potpisali ministar prosvete Srđan Verbić, direktor Jedinice za upravljanje projektima Aleksandar Simonović i valjevski gradonačelnik Stanko Terzić.

Gradonačelnik potpisuje protokol

Gradonačelnik potpisuje protokol (Foto: www.valjevo.rs)

Projektom EIB predviđena je izgradnja, rehabilitacija ili modernizacija 134 školska objekta u Srbiji, a izvođači radova biće izabrani do kraja godine na međunarodnom tenderu. Očekuje se da posao dobiju i pojedine valjevske firme, koje su do sada opravdale poverenje učešćem u sličnim projektima.

Takođe je saopšteno kako na novoj školskoj zgradi u Brđanima, posle ovih radova, preostaje parterno uređenje školskog dvorišta i opremanje prostora kako bi bio završen objekat započet 2000. godine. Od 2010. do 2014. za školu u Brđanima izdvojeno je 113 miliona dinara iz gradskog budžeta i 57 miliona dinara u okviru programa podrške građevinskoj industriji Vlade Srbije.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 45 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...