Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
24.06.2022, 11:36

Poskupljuju komunalne usluge, Vodovod duguje, a gradimo spomenike

č: | fb:

Odbornici opozicione Socijalističke partije Srbije u Skupštini grada napustili su današnje skupštinsko zasedanje u znak protesta zbog toga što će poskupeti komunalne usluge, zbog višemilionskog duga JKP Vodovod, a istovremeno gradsko rukovodstvo planira podizanje spomenika baletskom igraču Miloradu Miškoviću.

 

Na početku današnje sednice Skupštine grada, odbornik dr Zoran Živković je saopštio da odbornička grupa SPS-JS neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta.

 

"Odbornička grupa SPS-JS neće učestvovati u radu skupštine zbog najavljenog poskupljenja komunalnih usluga, koje će danas usvojiti Skupština grada, i to ne samo zato što to negativno utiče na budžet građana već i zbog činjenice da smo dozvolili sebi da radimo spomenik koji će koštati 14 miliona dinara dok je dug Vodovoda 25 miliona dinara", rekao je dr Živković nakon čega su odbornici SPS napustilo skupštinsku salu.

 

Reagovao je član Gradskog veća Vladimir Mišković koji je upitao dr Živkovića "gde nađe 14 miliona da će koštati spomenik i gde se to nalazi"?

 

"Jedna od tačaka današnjeg denvnog reda je izgradnja skulpture Miloradu Miškoviću, pa je odbornik Živković mogao da sačeka tu tačku. Ne znam na osnovu čega je rekao koliko će to da košta. Ja mogu da vam kažem koliko će to koštati", rekao je Mišković, ali nije saopštio koliko će koštati skulptura Miloradu Miškoviću.

 

Na to što je odboprnička grupa SPS napustila sednicu, komentar je imao i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković koji smatra da nije džentlmenski to što je odbornik dr Zoran Živković nešto rekao pa odmah izašao.

 

"Trebalo je ostati pa sve to što si izgovorio posle obrazložiti i opravdati kada te tačke dođu na red. Naravno javnost i građani će sve čuti u toku sednice. Pomenuo je javna preduzeća, ali oni nisu korisnici budžeta već za uslugu koju sprovode treba sami da zarade. To u kakvom su stanju ta preduzeća i ko ih je vodio, o tome ćemo sigurno pričati i na narednim sednicama Skupštine. A što se tiče smomenika i sredstava, to je jedna neproverena informacija, da ne kažem neistina. Naravno da u ovakvoj situaciji nećemo raditi spomenike pre nekih drugih prioritetnijih stvari. Tako da, mnogo mi je krivo što je doktor izašao, mislim da je trebao da ostane pa da sve ovo što je rekao na brzinu obrazloži i onda bismo videli ko je u pravu", rekao je gradonačelnik Valjeva.

 

Zamenik šefa odborničke grupe SNS Ivan Ilić je rekao da je trebalo da socijalisti o dugovima javnih preduzeća razmišljaju dok su njima rukovodili i dok su "te firme upropašćivali".

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 32 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 22 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.