Milica Krstivojević  (foto: Kolubarske.rs)
Milica Krstivojević (foto: Kolubarske.rs)
27.06.2022, 07:05

Milica Krstivojević predsednica Rotari kluba Valjevo

č: | fb:

Dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo, od dosadašnjeg prvog čoveka ove organizacije advokata Gorana Brankovića, preuzela je Milica Krstivojević klinički embrilog, koja će funkciju obavljati do juna 2023. godine.

 

Primopredaja dužnosti predsednika Rotari kluba, pred istek stare i početak nove rotarijanske godine, održana je u prostoru seoskog turističkog imanja "Eko impuls" u Šušeoci.

 

Na ovom događaju su po tradiciji nagrađeni i najbolji učenici jedne od valjevskih srednjih škola. Ove godine na redu je bila Ekonomska škola, a na predlog Nastavničkog veća ove škole nagrađeni su maturanti Natalija Radovanović, poslovni administrator; Maja Stefanović,poslovni administrator, a posebnu nagradu je dobila Milica Đurđević, pravni tehničar. Pored učenika, tradicionalno su dodeljene nagrade i za najbolje mlade sportiste, a to su: Ilija Lazarević - rvanje, Maša Radojević- plivanje i Andrea Krstić – karate.

 

Milica Krstivojević, Maša Radojević  i Goran Branković

Milica Krstivojević, Maša Radojević i Goran Branković (Foto: Kolubarske.rs)

 

Milica Krstivojević, Ilija Lazarević i Goran Branković

Milica Krstivojević, Ilija Lazarević i Goran Branković (Foto: Kolubarske.rs)

Dosadašnji predsednik Rotari kluba Valjevo Goran Branković je istakao da je izuzetno ponosan na činjenicu da Rotari klub Valjevo uspešno radi 25 godina. Jubilej vredan pomena. Četvrt vek postojanja i izuzetnog funkcionisanja je za svaku pohvalu naročito ako se uzme u obzir to da su većina osnivača i dalje članovi koji učestvuju u aktivnostima kluba. Branković se zahvalio svim članovima kluba i podsetio na aktivnosti koje su valjevski rotarijanci realizovali u prethodnom periodu. Akcenat je stavljen na dve oblasti delovanja Rotarija, a to su obrazovanje i ekologija.

 

- Najpre, Rotari klub Valjevo učestvovao je u akciji dodele dronova svim osnovnim školama u Valjevu, potom je u novembru realizovana tradicionalna akcija sadnje drveća u OŠ "Milovan Glišić", čime je dodatno oplemenjen prostor, organizovali smo ekološku akciju čišćenja Divčibara. Darovali smo knjige za biblioteku OŠ "Zdravko Jovanović" u Poćuti. Zajedno sa e-klubom, učetvovali smo u nabavci savremene opreme Centru za vantelesnu opludnju Opšte bolnice u Valjevu. I za kraj donirali smo 25 uređaja za prečišćavanje vazduha za sve jaslene grupe Predškolske ustanove "Milica Nožica" u Valjevu - rekao je Branković i dodao de je, pored tih aktivnosti, godina bila ispunjena brojnim izletima, lepim druženjima i edukativnim predavanjima.

 

Milica Krstivojević i Goran Branković

Milica Krstivojević i Goran Branković (Foto: Kolubarske.rs)

Nova predsednica valjevskih rotarijanaca Milica Krstivojević se zahvalila na prilici da klub predvodi u narednoj rotarijanskoj godini i najavila još puno novih aktivnosti na pomoći lokalnoj zajednici po kojima su rotarijanci prepoznatljivi u celom svetu.  

 

Milica Krstivojević, stariji klinički embriolog, rođena je 1974. godine u Guči. Završila je Gimnaziju u Čačku i PMF u Beogradu. Zaposlena je u Specijalnoj ginekološkoj bolnici u Beogradu. Udata je i majka dve ćerke. Živi u Valjevu.

 

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 9 sati 45 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 13 sati 5 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.