Požar na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Požar na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
20.07.2022, 11:05

Lokalizovan požar na Divčibarama

č: | fb:

Požar koji je zahvatio preko deset hektara šume i niskog rastinja u Ljutom kršu na Divčibarama je lokalizovan i pod kontrolom je, ali još uvek ima "užarenih mesta", saznaju Kolubarske.rs.

 

U gašenju požara, koji je buknuo u ponedeljak popodne, učestvovalo je pet vozila i 15 vatrogasaca, kao i zaposleni u JP "Srbijašume".

 

Kako nam je rečeno, i prethodne noći su dežurale ekipe vatrogasno-spasilačke jedinice Valjevo i zaposleni u JP "Srbijašume", koji od ponedeljka pomažu u borbi sa vatrom, kao i nekoliko građana. Nepristupačan teren je otežavao gašenje požara, ali i jak vetar koji još uvek duva menjajući pravac.

 

Vikendice nisu ugrožene, juče se tokom dana nadvijao gust dim nad tim delom Divčibara, nošen vetrom je dolazio i do naselja, ali objekti nisu ugroženi.  

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 2 sati

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara