Požar na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Požar na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
20.07.2022, 11:05

Lokalizovan požar na Divčibarama

č: | fb:

Požar koji je zahvatio preko deset hektara šume i niskog rastinja u Ljutom kršu na Divčibarama je lokalizovan i pod kontrolom je, ali još uvek ima "užarenih mesta", saznaju Kolubarske.rs.

 

U gašenju požara, koji je buknuo u ponedeljak popodne, učestvovalo je pet vozila i 15 vatrogasaca, kao i zaposleni u JP "Srbijašume".

 

Kako nam je rečeno, i prethodne noći su dežurale ekipe vatrogasno-spasilačke jedinice Valjevo i zaposleni u JP "Srbijašume", koji od ponedeljka pomažu u borbi sa vatrom, kao i nekoliko građana. Nepristupačan teren je otežavao gašenje požara, ali i jak vetar koji još uvek duva menjajući pravac.

 

Vikendice nisu ugrožene, juče se tokom dana nadvijao gust dim nad tim delom Divčibara, nošen vetrom je dolazio i do naselja, ali objekti nisu ugroženi.  

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 14 sati 6 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 9 sati 31 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...