Gojković i prvaci (foto: www.valjevo.rs)
Gojković i prvaci (foto: www.valjevo.rs)
01.09.2022, 07:06

Besplatni udžbenici za prvake u Valjevu

č: | fb:

Ove školske godine đaci prvaci na teritoriji grada Valjeva dobili su besplatne udžbenike za koje je iz gradske kase izdvojeno skoro 5,5 miliona dinara.

 

Grad Valjevo je preko Lokalnog plana akcije za decu (LAP) ove godine izdvojio 11 miliona dinara, među kojima je i nabavka besplatnih 780 udžbenika za đake prvake.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i zamenica načelnika Gradske uprave Branka Rosić su posetili OŠ "Miloš Marković" u Donjim Leskovicama, u čije klupe će sesti sedam prvaka.

U školi u Donjim Leskovicama

U školi u Donjim Leskovicama (Foto: www.valjevo.rs)

Gojković je čestitao prvacima, njihovim roditeljima i učiteljima, početak nove školske godine, koja je drugačija o prethodnih zbog činjenice da prvi put Grad nabavlja udžbenike za svoje prvake.

 

"Radujemo se zajedno sa vama još jednom početku školovanja nove generacije Valjevaca. Izuzetno sam počastvovan time što ste me ovako lepo ugostili u vašoj prelepoj školi u Leskovicama. Nama su podjednako važna sva deca, bez obzira na to da li dolaze iz grada ili sa sela. Svima vam želim puno zdravlja i da budete dobri đaci i još bolji ljudi", rekao je gradonačelnik.

 

Prijem za 110 đaka prvaka organizovan je i OŠ "Sestre Ilić" u Valjevu kome je prisustvovao Radoica Rstić, predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog akcionog plana za decu grada Valjeva.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 12 sati 19 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 12 sati 19 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 7 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara