Skupština grada
Skupština grada
23.09.2022, 10:22

"Primer kako se jedan rutinski i jednostavan posao pretvori u lakrdiju"

č: | fb:

Na sednici Skupštine grada održanoj 24. juna doneta je Odluka o prestanku mandata odbornika Katarine Milićević sa izborne liste "Aleksandar Vučić – za našu decu". Na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta potvrđen je mandat prvom narednom kandidatu, a to je Dušan Novokmet, sportski trener. I to bi bilo jedno rutinsko potvrđivanje mandata, da na nepravilnost i "lakrdiju neukih SNS kadrova" nije ukazao šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović. 

 

- Znam da je neobično da se po ovoj tački diskutuje, ali s obzirom na istoriju kako je došlo do ove tačke dnevnog reda i kako smo došli do toga da potvrđujemo mandat novom odborniku, a nakon ostavke prethodnog odbornika Katarine Milićević, ja zaista moram da skrenem pažnju na to da je ovo jedan fantastičan primer toga kako izgleda kada neuke i nedorasle ljude postavite da rade ozbiljan i odgovoran posao. Ovo je fantastičan primer kako se jedan rutinski i jednostavan posao pretvori u lakrdiju - rekao je Pavlović.

 

On je naveo da kandidati koji dolaze na red da budu odbornici potpisuju jednu izjavu koja može biti pozitivna, da prihvataju mandat, ili negativna, da mandat ne prihvataju.

 

- Neko se setio i savetovao Katarinu Milićević da prihvati mandat, a da nakon toga, nekih pet minuta, i potvrđivanja njenog mandata podnese ostavku na to mesto. I sve to ne bi bio problem da Katarina Milićević nije direktor Centra za socijalni rad, a direktor te ustanova apsolutno ne može biti odbornik, ni pet minuta, zato što se, između ostalog, bira i razrešava na ovoj Skupštini, a njen izveštaj potvrđuje Skupšina. To su apsolutno nespojive funkcije. Ona je pet minuta bila, ne u sukobu interesa, nego je obavljala dve nespojive funkcije. Gospodine Simoviću, Vi ste sekratar Skupštine grada i Izborne komisije, zato je prosto nemoguće da ste toliko nedorasli tom zadatku. Mi Vas u SPS tome sigurno nismo učili, a ne verujem ni tamo gde ste završili pravo, ili ste prelaskom u SNS i to što ste naučili ste zaboravili - rekao je Đorđe Pavlović.  

 

Predsednica Skupštine dr Snežana Rakić je na izgovoreno "neuke i nedorasle ljude", žustro prekinula Pavlovića: "Nemojte, molim Vas. Nedozvoljavam da vređate dostojanstvo Skupštine. Ne možete tako da pričate".    

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 33 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...