Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
28.09.2022, 08:46

Novi računi za vodu sa QR kodom

č: | fb:

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom.

   

"Naše preduzeće na ovaj način želi dodatno da se približi svojim korisnicima, olakša i pojednostavi postupak plaćanja računa, budući da IPS NBS sistem za instant plaćanje računa omogućava veoma brz prenos podataka", navodi se u obaveštenju.

 

Ovakav način plaćanja računa korisnicima komunalnih usluga omogućava da putem aplikacije za mobilno bankarstvo račune plate brzo i jednostavno, skeniranjem IPS QR koda, koji će ubuduće biti istaknut na računima. Očitavanjem IPS QR koda  je omogućena ušteda vremena prilikom plaćanja računa, budući da se ne popunjava platni nalog, već se automatski očitavaju podaci za plaćanje kao što su broj računa, iznos i poziv na broj, nakon čega se samo jednim klikom plaća. Prenos sredstava u svega nekoliko sekundi, pri čemu su odmah raspoloživa primaocu.

     

Novim vidom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje jer korisnici neće morati da čekaju na šalterima platnih institucija kako bi izmirili račun.

 

"Redovnim izmirenjem obaveza prema JKP "Vodovod Valjevo", osim što potrošači stiču pravo na popust, istovremeno i omogućavaju preduzeću da uspešno obavlja svoj posao kao i da redovno isporučuje kvalitetnu i bezbednu vodu za piće svojim korisnicima", piše u obaveštenju valjevskog vodovoda.

Aktuelno

Mihailo Nikić (foto: www.valjevo.rs)
Juniorskom prvaku Srbije u tenisu Pre 1 dan 13 sati

Mihailu Nikiću čestitao gradonačelnik Valjeva

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uputio je čestitku Mihailu Nikiću, juniorskom prvaku Srbije u tenisu. "Veoma sam ponosan na činjenicu da je Valjevo posle mnogo godina dobilo šampiona države u...  · 2 komentara