Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
28.09.2022, 08:46

Novi računi za vodu sa QR kodom

č: | fb:

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom.

   

"Naše preduzeće na ovaj način želi dodatno da se približi svojim korisnicima, olakša i pojednostavi postupak plaćanja računa, budući da IPS NBS sistem za instant plaćanje računa omogućava veoma brz prenos podataka", navodi se u obaveštenju.

 

Ovakav način plaćanja računa korisnicima komunalnih usluga omogućava da putem aplikacije za mobilno bankarstvo račune plate brzo i jednostavno, skeniranjem IPS QR koda, koji će ubuduće biti istaknut na računima. Očitavanjem IPS QR koda  je omogućena ušteda vremena prilikom plaćanja računa, budući da se ne popunjava platni nalog, već se automatski očitavaju podaci za plaćanje kao što su broj računa, iznos i poziv na broj, nakon čega se samo jednim klikom plaća. Prenos sredstava u svega nekoliko sekundi, pri čemu su odmah raspoloživa primaocu.

     

Novim vidom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje jer korisnici neće morati da čekaju na šalterima platnih institucija kako bi izmirili račun.

 

"Redovnim izmirenjem obaveza prema JKP "Vodovod Valjevo", osim što potrošači stiču pravo na popust, istovremeno i omogućavaju preduzeću da uspešno obavlja svoj posao kao i da redovno isporučuje kvalitetnu i bezbednu vodu za piće svojim korisnicima", piše u obaveštenju valjevskog vodovoda.

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 1 sati 28 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 1 sati 27 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...  · 1 komentar

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 22 sati 28 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...