(foto: Đorđe Đoković)
(foto: Đorđe Đoković)
26.09.2014, 11:26

Mihailo Jokić ponovo predsedava

č: | fb:

Današnjom sednicom Gradske skupštine u Valjevu ponovo predsedava Mihailo Jokić (SNS), shodno presudi Upravnog suda Srbije, dok je “razvlašćena” Slavica Pantelić Cupać (PSS), kojoj je danas i formalo prestao radni odnos zasnovan 28. februara 2014, kada je Jokić nezakonito smenjen.

Sekretar Skupštine grada Aleksandar Janković nije, međutim, pojasnio da li Pantelić Cupać, kojim slučajem, ima pravo na još tri plate (tzv. “porodiljsko”), kao što nije rečeno da li neko snosi odgovornost za nezakonito postupanje prilikom Jokićeve smene, odnosno za to što Upravnom sudu, kako stoji u obrazloženju presude, nije dostavljen zapisnik iz kojeg bi se videlo da li je sednica o Jokićevoj smeni zakazana na zakonit način.

(Foto: Đorđe Đoković)

Odbornik DS-a Aleksandar Džimi Ranković vratio je mandat stranci, kako smo i najavljivali, a na njegovo mesto izabrana je sa iste liste Dragica Dragojlović uz saglasnost Miodraga Pažinovića, koji nije prihvatio da bude odbornik, a na listi DS-a bio je ispred Dragojlovićke.

Odbornici su se saglasili da im se na kraju sednice mogu obratiti predstavnici NVO Dijalog, Patriotskog bloka za zaštitu Gračanice i Istinoljublja, ali tu saglasnost nisu dobili predstavnici Udruženja potrošača Valjeva, koji su želeli da učestvuju u raspravi o tačkama dnevnog reda vezanim za Gradsku toplanu.

Sednica je počela sa kvorumom od 39 odbornika, vladajuća koalicija sa SPS-om na čelu bila je u punom broju, a nedostajali su odbornici DS-a (izuzev Maje Radojević za koju se pouzdano ne zna da li je eventualno u NDS ili ZZS), kao i pojedini odbornici SNS-a (dr Dobrivoje Grujičić i dr Milan Marković su, pretpostavljamo, na velikom skupu hirurga Srbije, na Divčibarama). Milovan Marković, odbornik ZZS sa predizborne liste DS-a, nije se pojavio, a izostanak nije opravdao.

(Foto: Đorđe Đoković)

Ni današnja sednica nije mogla bez početnih incidenata. Predsednik Mihailo Jokić povredio je Milku Erić Vasiljević (DS) k’o slučajnom opaskom da je iz Nove Demokratske stranke, a potom se nekorektno poneo i posle njenog pitanja o tome zbog čega na dnevnom  redu nema blagovremeno podnete inicijative demokrata da se dr Samjuelu Kuku, za doprinos u lečenju bolesnih i ranjenih 1914-15. u Valjevskoj bolnici, u Prvom svetskom ratu, gde je i umro, dodeli jedna ulica. Jokićevo objašnjenje kako, po Poslovniku, samo jedan odbornik može da govori  o jednoj tački (u fazi sednice pre usvajanja dnevnog reda), što je pre toga valjda iskoristio Ljubomir Bradić (GG Pobeda) za podnošenje inicijative da se košarkaš Miloš Teodosić proglasi počasnim građaninom Valjeva!

Milka Erić Vasiljević je demonstrativno napustila sednicu. Mihailo Jokić je pojašnjavao “šta je pesnik hteo da kaže”, a potom opet dao reč Bradiću, koji se, kao i obično, javio “po Poslovniku”! Jokić bi definitvno morao da shvati kako na sednicama Gradske skupštine ne može da se ponaša kao razredni starešina, da postrojava i disciplinuje jedne, a pušta na volju drugim odbornicima, zavisno od toga ko je u kojoj partiji. Takođe, opaske iz lične vizure neprimerene su – to što je Jokić bio u dve-tri partije do sada ne daju mu za pravo da i političke neistomišljenike razvrstava po sličnom principu. 

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara