(foto: Đorđe Đoković)
(foto: Đorđe Đoković)
26.09.2014, 16:38

Vlast : Čekamo pomoć države – Opozicija : Vas tamo niko ne zna

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici usvojili su izveštaj o merama koje su preduzete na otklanjanju posledica majskih polava. Ukupna šteta na infrastrukturi, stambenim i ekonomskim objektima, privredi i poljoprivredi iznosi milijardu i 127 miliona dinara.

Gradsko rukovodstvo je učinilo sve što je u nadležnosti lokalne samouprave u saniranju posledica poplava, ali novca u gradskoj kasi nema dovoljno za sve radove. Još uvek čekamo na obećanu pomoć države, poručili su gradski čelnici. Istovremeno, odbornici opozicije smatraju da je za protekla četiri meseca malo toga urađeno na sanaciji štete od poplave i da je „ceo posao odrađen traljavo“, za razliku od susednih opština, koje su veći deo štete već sanirale. Odbornici opozicione SNS tvrde da valjevsko rukovodstvo nema dobru saradnju sa državnim organima i otuda sporost u otklnjanju posledica poplava i klizišta.

Stanko Terzić

Stanko Terzić (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik Stanko Terzić odgovarajući na primedbe odbornika opozicije kaže da rukovostvo ima dobru saradnju sa Vladom Srbije i ostalim državnim preduzećima. „Ali morate biti svesni činjenice da su sredstva ograničavajući faktor i da postoje procedure koje moramo poštovati“, objašnjava Terzić.

On je poručio poslanicima u Skupštini Srbije iz Valjeva, Đorđu Milićeviću, (SPS) i Slobodanu Gvozdenoviću (SNS) da zajedničkim nastupom i zajedničkim snagama pomognu da se ublaže posledice poplava i klizišta.

Odbornik opozicione SNS Slobodan Gvozdenović kritikujući vlast da ništa nije uradila na sanaciji šteta od poplava naveo je primer opština Koceljeva i Ub, koje su „filmskom brzinom dovele situaciju u red“. On kaže da rukovodstvo Valjeva stalno ima primedbe na ministarstva, a „vas tamo niko ne zna“. Gvozdenović smatra da aktuelno rukovodstvo grad „vodi u bunar i propast“ i zato poručuje „ili počnite da radite ili priznajte da posao sanacije ne možete da izgurate“.

Odbornik vladajućih socijalista Milorad Ilić smatra da je rukovodstvo dobro i dovoljno radilo.  „Ne vidim šta su više od Valjeva uradile opštine Koceljeva i Ub. Na putu Valjevo – Šabac, upravo u Koceljevi, most još uvek nije uađen“, kaže Ilić. On je poručio odborniku Gvozdenoviću, koji je i narodni poslanik, da „gde god može da napravi prohodnost prema republici, bićemo mu zahvalni“.

Brana na Kolubari kod stadiona FK Budućnost

Brana na Kolubari kod stadiona FK Budućnost (Foto: Đorđe Đoković)

Odbornica opozicione DS Dragica Dragojlović je skrenula pažnju da je brana na Kolubari kod fudbalskjog stadiona na Pećini zatrpana balvanima u visini od dva metra i da predstavlja veliku opasnost u slučaju novih kiša. Ona pita da li je za uklanjanje tih balvana, granja i drugog nanosa, potrebna saglasnost JP „Srbija vode“ ili grad može tu branu, bez dozvole, da očisti? Odbornik Slobodan Pavlović (DS) apelovao je da se povede računa o kvalitetu izgradnje kuća, kako se ne bi ponovio slučaj na brzinu građenih zgrada u naselju "Milorada Pavlovića", posle bombardovanja.

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 28 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara