Sadnja drveća (foto: www.valjevo.rs)
Sadnja drveća (foto: www.valjevo.rs)
14.11.2022, 07:57

Gradonačelnik sadio drveće u SRC Petnica

č: | fb:

Na četiri lokacije u Valjevu i u SRC Petnica biće posađeno 400 sadnica u okviru projekta pošumljavanja grada koji finansiraju sa četiri miliona dinara grad Valjevo i Ministarstvo zaštite životne sredine.

 

"Gradonačelnik Lazar Gojković je u nedelju prisustvovao sadnji koja se sprovodi u Valjevu", saopšteno je iz Gradske uprave. Gradonačelnik je poručio da "grad Valjevo i Ministarstvo zaštite životne sredine, pored svih značajnih projekata iz oblasti životne sredine, ne zaboravljaju i sadnju drveća".

 

Kako se navodi u saopštenju, u Sportsko rekreativnom centru "Petnica", gradonačelnik Lazar Gojković i direktor Ustanove za fizičku kulturu "Valis" Željko Ostojić su posadili nekoliko, od 110 sadnica koliko je planirano na ovom prostoru.

Gradonečalnik i direktor Valisa

Gradonečalnik i direktor Valisa (Foto: www.valjevo.rs)


Grad Valjevo je konkurisao kod Ministarstva zaštite životne sredine i dobio tri miliona dinara za projekat pošumljavanja. Iz budžeta grada je izdvojeno još milion dinara, tako da je sa četiri miliona dinara finansirana nabavka i sadnja 400 sadnica drveća.


Stručne službe grada Valjeva i preduzeća Vidrak i Agrorazvoj su uključeni u ovaj projekat i odabrano je pet lokacija na kojima se sadi 400 sadnica različitih vrsta: hrast lužnjak, kitnjak, krupnolisna lipa, mleč, javor, jasen, breza, klen, lipa i jova. U Parku Pećina biće posađeno 140 sadnica, u OŠ "Milovan Glišić" 100, u Parku Peti puk 30, u Novom naselju 20  i u SRC Petnica 110 sadnica.

Posađeno drveće u SRC Petnica

Posađeno drveće (Foto: www.valjevo.rs)

 

"Nabavljene su sadnice vrhunskog kvaliteta, o kojima će se starati nadležna preduzeća, a nadamo se i svi građani koji će u narednim decenijama uživati u lepšem i čistijem okruženju, koje će nam omogućiti ovo drveće", navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 3 sati

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 37 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar