Trafostanica Valjevo 3 – Klanica Uzor (foto: Slavica Matić)
Trafostanica Valjevo 3 – Klanica Uzor (foto: Slavica Matić)
18.11.2022, 08:13

Stanari u Karađorđevoj bili 40 sati bez struje zbog kvara na trafostanici

č: | fb:

Stanari više zgrada u Karađorđevoj ulici u centru Valjeva bez struje su bili skoro 40 časova zbog kvara na trafostanici "Valjevo 3 – Klanica Uzor", navodi se u odgovoru PR službe Elektrodistribucije Srbije u Beogradu.

 

Na upit koje su Kolubarske.rs poslale PR službi u Beograd zbog čega nekoliko zgrada u Karađorđevoj ulici u Valjevu nije imalo struju, odgovoreno nam je šest časova nakon što je kvar otklonjen i elektrosnabdevanje normalizovano ili pet sati nakon što smo uputili mejl sa pitanjem.

 

U odgovoru se navodi da je 15. novembra oko 21 čas, došlo do kvara na trafostanici TS 10/04 kv Valjevo 3 – Klanica Uzor, te da su ekipe Ogranka Elektrodistribucija Valjevo, posle detaljne provere, utvrdile da je potrebna zamena transformatora u navedenoj trafostanici.

 

"Posle dopremanja novog transformatora iz Kraljeva, izvršena je zamena transformatora u navedenoj trafostanici. Posle montaže novog transformatora, uočena je potreba i za zamenu rastavljača trafo polja. Složeni radovi na sanaciji navedenog kvara uslovili su duži prekid u snabdevanju dela potrošača. Snabdevanje potrošača normalizovano je 17.11. u 11.50 časova", odgovorila je PR služba Elektrodistribucije Srbije.

 

Podsetimo, stanari više zgrada u Karađorđevoj ulici, kao i jedna zgrada u Hajduk Veljkovoj, skoro 40 sati su bili bez struje, a samim tim i bez grejanja. Nisu uspeli da saznaju o kakvom kvaru se radi i kada će biti otklonjen jer niko u valjevskoj Distribuciji "nije nadležan da odgovara građanima, a ni novinarima, na ta pitanja".

 

Građane o problemima elektrosnabdevanja u Valjevu jedino može da informiše PR služba Elektrodistribucije Srbije iz Beograda i to na osnovu pitanja upućenog mejlom, a odgovor će građanima i novinarima biti prosleđen "čim sa terena PR služba dobije informaciju o tome šta je uzrokovalo probleme", a to može biti i sutradan. Inače informaciju PR službi u Beogradu dostavlja tehnički centar valjevske Distribucije. U Elektrodistribuciji Srbije kažu da je takva procedura i da se mora poštovati.

 

 

 

 

Aktuelno

Đorđe Milićević (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 11 minuta

"Može on to..."

Kažu da ima slavlja "u lokalu" zbog toga što će "naš čovek" dve sedmice biti "vede" ministra prosvete! Normalno? I jeste, ako je normalno da "naš čovek" bude važniji od naše prosvete! Čak i da...  · 13 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Odgovori na pitanja Kolubarskih.rs Pre 12 sati 28 minuta

Direktorka Krušika o "incidentima" u fabrici

Dan nakon što su Kolubarske.rs objavile tekst "Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku", u kome je navedeno da direktorka nije odgovorila na naša pitanja u vezi sa četiri nesreće,...  · 14 komentara

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 1 dan 12 sati

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 2 komentara