Marija Krstivojević Mirković (foto: Đorđe Đoković)
Marija Krstivojević Mirković (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2022, 09:31

Dr Marija Krstivojević Mirković novi v.d. direktora Opšte bolnice Valjevo

č: | fb:

Novi vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Valjevo biće dr Marija Krstivojević Mirković, specijalista kardiologije, dok će v.d. zamenika direktora biti dr Vladimir Pantelić, hirurg, saznaju nezvanično Kolubarske.rs.
 

Kako nam je rečeno, rešenje Ministarstva zdravlja o imenovanju dr Krstivojević Mirković i dr Pantelića u status vršioca dužnosti direktora i zamenika Opšte bolnice Valjevo trebalo bi da stigne danas, kada bi trebalo da stupe na dužnost. Prema navodima našeg izvora oni će obavljati funkciju do raspisianja konkursa.
 

Dosadašna v.d. direktorka Opšte bolnice Valjevo bila je dr Branka Antić koja je na to mesto imenovana u julu 2021. godine nakon što je neopozivu ostavku na mesto direktora Bolnice podneo dr Zoran Đurić.
 

Podsetimo, prilikom obilaska rekonstruisanog objekta Doma zdravlja u Valjevu, krajem juna 2021. godine, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar je najavio skoru smenu na čelu Opšte bolnice Valjevo. On je naglasio da je zadovoljan radom Doma zdravlja za vreme epidemije koronavirusa, dok to ne može da kaže za Opštu bolnicu Valjevo.
 

Ločnar je bio ljut na rukovodstvo te zdravstvene ustanove zbog toga što još uvek nije otpočela rekonstrukcija bolnice za koju je izdvojen veliki novac građana Srbije, jer, kako je rekao, oni već godinama ne mogu da se dogovore i da odluče kakvu rekonstrukciju žele. Ministar zdravlja je rekao da "nema drugi izbor nego da smeni rukovodstvo Opšte bolnice Valjevo", te da će se to desiti vrlo brzo u pitanju je nekoliko nedelja.

 

Međutim pre najavljene smene, dotadašnji direktor dr Zoran Đurić podneo je ostavku, a na njegovo mesto postavljena je dr Branka Antić. Rezultati rada novog rukovodstva Opšte bolnice na čelu sa dr Antić, kada je u pitanju rekonstrukcija Opšte bolnice za koju još uvek nije urađen ni projekat, verovatno su, pored ostalog, bili razlog što se među prvim smenama na čelu zdravstvenih ustanova u Srbiji na listi nove ministarke zdravlja dr Danice Grujičić našla v.d. direktora valjevske bolnice dr Branka Antić.

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 24 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 23 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 21 sati 25 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...