Gradsko veće (foto: www.leparecvaljeva.rs)
Gradsko veće (foto: www.leparecvaljeva.rs)
24.11.2022, 07:44

Budžet Valjeva za 2023. preko 4,6 milijardi dinara

č: | fb:

Gradsko veće utvrdilo je predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2023. godinu u iznosu od 4.680.233.000 dinara. Najveći deo prohoda planiran je od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke u iznosu od 2.383.487.000 dinara.

 

 U gradskoj kasi biće 40 miliona dinara više u odnosu na Nacrt odluke o budžetu grada Valjeva za 2023. godinu.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je budžet Valjeva pre svega realan, da su ispoštovani predlozi svih budžetskih korisnika, kao i smernice Ministarstva finansija. "U velikoj meri je ovo razvojni budžet, jer je predviđena realizacija velikog broja projekata, u cilju stvaranja što boljih uslova za život građana, ali je istovremeno i socijalni, jer je planirana pre svega finansijska podrška najosetljivijim kategorijama stanovništva“, kazao je Lazar Gojković.

 

Prema Olduci o budžetu Valjeva, za kapitalne projekte u 2023. godini biće utrošeno 1.045.000.000 dinara, od tog iznosa oko 490 miliona dinara obezbeđeno je u budžetu Valjeva. Najviše novca iz gradske kase 140 miliona dinara biće potrošeno za rekonstrukciju stare OŠ "Milovan Glišić" u dečju ustanovu, za rekonstrukciju pijace planirano je 70 miliona, dok će u izgradnju ulica u Privrednoj zoni biti utrošeno 81,5 miliona dinara. Planirano je da u te ulice bude investirano još 468 miliona dinara iz ostalih izvora. Među kapitalnim projektima je i izgradnja objekta za socijalno stanovanje u okviru projekta "Moj novi dom", za koji će država izdvojiti 87,6 miliona dinaara, dok će 31,5 miliona obezbediti Grad.

 

Među 22 tačke dnevnog reda na sednici Gradskog veća, koja je održana u sredu, razmatran je Plan komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infastrukture grada za 2023. godinu. Prema tom planu za izgradnju i održavanje objekata komunalne infrastrukture u sledećoj godini biće utrošeno preko 1,2 milijarde dinara.

 

Utvrđena je odluka o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i Odluka o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu. 

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 8 sati 42 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 41 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...