Zgrada socijalnog stanovanja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Zgrada socijalnog stanovanja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
24.11.2022, 12:41

Javni poziv za 20 socijalnih stanova

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva raspisala je javni poziv za izbor korisnika stambenih jedinica namenjenih za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima i mera aktivne inkluzije u Valjevu.

 

Javni poziv se raspisuje u okviru projekta "Moj novi dom" -  Poboljšanje stambene podrške i bolji uslovi života u gradu Valjevu koji sprovodi grad Valjevo u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo i Centrom za integraciju Roma Valjevo. Projekat se relizuje u okviru programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji finansira Evropska unija, a implementira Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

 

Predmet javnog poziva je izbor korisnika 20 stambenih jednica namenjenih socijalnom stanovanju koje će biti izgrađene u Novom Naselju u Valjevu, Trg Vladike Nikolaja bb i paket mera podrške aktivne inkluzije.

 

Lica kojima su namenjene stambene jedinice i mere podrške aktivne inkluzije:

  • Pripadnici romske nacionalne manjine koji imaju prebivalište/ boravište na teritoriji grada Valjeva,
  • Žene koje su žrtve porodičnog nasilja koje imaju prebivalište/ boravište na teritoriji grada Valjeva,
  • Mladi kojima prestaje ili je prestao smeštaj u ustanovi socijalne zaštite ili hraniteljskoj porodici u periodu od završetka školske 2019/2020 zaključno sa završetkom školske 2022/23. godine.

 

Javni poziv i prateća konkursna dokumentacija može se preuzeti na zvaničnoj internet adresi grada Valjeva  www.valjevo.rs , zvaničnoj internet adresi Centra za socijalni rad Kolubara Valjevo, www.csrvaljevo.org.rs , kao i lično u Gradskoj upravi grada Valjeva, šalter sala, šalter br. 12, u Centru za socijalni rad Kolubara Valjevo, kancelarija broj 17, ili u Centru za integraciju Roma Valjevo, Pantićeva 77a.

 

Dodatne informacije se mogu dobiti i na sledeće broje telefona: 014/221-114 ili 014/502-603, kao i lično u prostorijama Gradske uprave grada Valjeva, šalter sala, šalter broj 12.

 

Rok za prijavu na Javni poziv je 30 dana, a najkasnije do 26.12.2022.godine.

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 16 sati 50 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 20 sati 45 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara