Zgrada socijalnog stanovanja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Zgrada socijalnog stanovanja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
24.11.2022, 12:41

Javni poziv za 20 socijalnih stanova

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva raspisala je javni poziv za izbor korisnika stambenih jedinica namenjenih za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima i mera aktivne inkluzije u Valjevu.

 

Javni poziv se raspisuje u okviru projekta "Moj novi dom" -  Poboljšanje stambene podrške i bolji uslovi života u gradu Valjevu koji sprovodi grad Valjevo u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo i Centrom za integraciju Roma Valjevo. Projekat se relizuje u okviru programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji finansira Evropska unija, a implementira Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

 

Predmet javnog poziva je izbor korisnika 20 stambenih jednica namenjenih socijalnom stanovanju koje će biti izgrađene u Novom Naselju u Valjevu, Trg Vladike Nikolaja bb i paket mera podrške aktivne inkluzije.

 

Lica kojima su namenjene stambene jedinice i mere podrške aktivne inkluzije:

  • Pripadnici romske nacionalne manjine koji imaju prebivalište/ boravište na teritoriji grada Valjeva,
  • Žene koje su žrtve porodičnog nasilja koje imaju prebivalište/ boravište na teritoriji grada Valjeva,
  • Mladi kojima prestaje ili je prestao smeštaj u ustanovi socijalne zaštite ili hraniteljskoj porodici u periodu od završetka školske 2019/2020 zaključno sa završetkom školske 2022/23. godine.

 

Javni poziv i prateća konkursna dokumentacija može se preuzeti na zvaničnoj internet adresi grada Valjeva  www.valjevo.rs , zvaničnoj internet adresi Centra za socijalni rad Kolubara Valjevo, www.csrvaljevo.org.rs , kao i lično u Gradskoj upravi grada Valjeva, šalter sala, šalter br. 12, u Centru za socijalni rad Kolubara Valjevo, kancelarija broj 17, ili u Centru za integraciju Roma Valjevo, Pantićeva 77a.

 

Dodatne informacije se mogu dobiti i na sledeće broje telefona: 014/221-114 ili 014/502-603, kao i lično u prostorijama Gradske uprave grada Valjeva, šalter sala, šalter broj 12.

 

Rok za prijavu na Javni poziv je 30 dana, a najkasnije do 26.12.2022.godine.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 3. marta Pre 22 sati 47 minuta

Preventivni pregledi štitaste žlezde

U nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, biće organizovani preventivni pregledi, ovaj put pregledi štitaste žlezde. Nije potrebno zakazivanje, građani...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

"Jači smo od sudbine!". Normalno, od razuma...

Ima istine u onom što se čuje o našim političarima: "Svi su oni, isti!", iz vlasti i opozicije. Počev po onom što nije najvažnije, ali mu ne trebaju dokazi: sa ovim se ne slažu. Isti i što ga ne...

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici 1.03.2024

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...