Akumulacija Stubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
Akumulacija Stubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
25.11.2022, 07:49

V.d. direktora JP Kolubara: Milivojević izneo neproverene i netačne informacije

č: | fb:

Povodom "neproverenih, nepotpunih i netačnih informacija iznetih na konferenciji za novinare od strane predsednika GrO Narodne stranke Miloša Milivojevića, a koja je preneta na medijima dana 22.11. i 23.11.2022 godine", saopštenjem za javnost se oglasio Ivan Beljić, v.d. direktora JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni "Kolubara".

 

Saopštenje prenosimo i celosti

 

"Javno preduzeće Kolubara je po planu i dinamici izvođenja radova na izgradnji mini hidroelektrane Rovni smeštene u podbranskom delu, dana 10.11 2022 godine, na zahtev ovlašćenih izvođača radova Hidro-tan doo Beograd, u skladu sa regularnom procedurom otvorilo evakuacioni organ brane Stubo- Rovni radi ispitivanja uticaja kinetičke energije ispuštene vode na stabilnost obala-utvrda u zoni novoprojektovane i izgrađene MXE Rovni. Ispitivanja su rađena u skladu sa pravilima struke, u prisustvu ovlašćenog izvođača radova na MHE i odgovornog lica JP Kolubara. Po završetku ispitivanja regularnom procedurom je zatvoren evakuacioni organ brane.

 

Izvršena ispitivanja nisu zahtevala posebne mere u smislu obaveštavanja stanovništva u priobalju reke Jablanice jer je postojeći proticajni profil korita reke dimenzionisan da može nesmetano da primi 50 m3/s, a da pri tome ne dođe do izlivanja u priobalju

 

JP Kolubara kao i do sada i ovoga puta se ponašalo u skladu sa važećim propisima i pravilima struke.

 

Ovakve prenete dezinformacije izazvale su uznemirenje i nespokoj kod građana i narušile ugled ovog javnog preduzeća koje će preduzeti odgovarajuće mere kod nadležnih organa u cilju pronalaženja odgovornog lica čijim je ponašanjem izazvana ova neželjena situacija", navodi se u saopštenju za javnost v.d. direktora Ivana Beljića.

 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...