Radnik Vidraka (foto: Kolubarske.rs)
Radnik Vidraka (foto: Kolubarske.rs)
20.12.2022, 08:01

Vidrak traži povećanje cena za održavnje čistoće i zelenih površina

č: | fb:

JKP Vidrak uputilo je Gradskoj upravi zahtev za davanje saglasnosti na povećanje cena komunalnih usluga. Kako se navodi u zahtevu, zatraženo je povećanje cena usluga održavanja čistoće na površinama javne namene i usluga održavanja javnih zelenih površina. Predloženo povećanje cena usluga održavanja čistoće na površinama javne namene iznosi 20 posto, dok se povćanje cena usluga održavanja javnih zelenih površina kreće od 20 do 971 posto zavisno od usluge (na spisku je 65 usluga).

 

U okviru tih usluga su, pored ostalih, pranje javnih površina, kresanje trave pored ivičnjaka, sečenje stabala i čišćenje snega-povećanje za 20 posto, košenje travnjaka za 150 posto, sadnja cveća za 614 posto, sakupljanje lišća za 163 posto, sakupljanje otpadaka sa travnjaka 120 posto, riljanje između šiblja 483 posto, orezivanje ruža za 971 posto...

 

U obrazloženju za povećanje cena, JKP Vidrak navodi da cene usluga održavanja zelenih površina i održavanje čistoće na površinama javne nameme nisu menjane od 2017. godine, a cene usluga zoohigijene od 2018. godine.

 

"Razlozi za povećanje cena su, pre svega, u povećanim troškovima koji direktno opterećuju cenu i utiču na kvalitet pružanja usluga. Povećano angažovanje opreme rezultira povećanu potrošnju energenata i materijalnih troškova. Cene energenata za obavljanje osnovne delatnosti su u stalnom porastu, kao i materijalni troškovi... Pored toga u cenu komunalnih usluga u najvećem procentu je sadržana cena rada... Da bi se održao kvalitet usluga, a i povećao, zahteva se veća angažovansot u radu koji se obavlja i u noćnim satima", navodi se, pored ostalog, u obrazložnju zahteva za davanje saglasnosti na povećanje cena komunalnih usluga.  

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 21 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...