Momirović i Gojković (foto: www.leparecvaljeva)
Momirović i Gojković (foto: www.leparecvaljeva)
05.01.2023, 07:57

Prošle godine u Valjevu bili predsednik i ministri. Obećali i otišli...

č: | fb:

Valjevo su prošle godine posetili predsednik Aleksandar Vučuć i ministri Tomislav Momirović, Vanja Udovičić, Anđelka Atanasković i Gordana Čomić. Već po tradiciji državni zvaničnici u goste dolaze sa pregršt obećanja i najava, govore o velikm investicijama i projektima koji neće zaobići ni Valjevo. 

 

Za sada ni gasa, ni obilaznice, ni proizvodnje vaga, ni hale, ni projekta za bolnicu...

 

U Privrednoj zoni u Valjevu je 8. marta položen kamen temeljac za nemačku fabriku "Bizerba". Svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka privrede Anđelka Atanasković i generalni direktor "Bizerbe" Andreas Kraut.

 

"U četvrtom kvartalu 2022. godine treba da završimo fabriku i da već počnemo da proizvodimo prve Bizerba vage i da ih šaljemo iz Srbije, iz Valjeva na naša tržišta širom sveta", najavio je tada generalni direktor "Bizerbe" Andreas Kraut.

 

Polaganje kamen temeljca za Bizerbu

Polaganje kamen temeljca za Bizerbu (Foto: Kolubarske.rs)

Da će u poslednjem kvartalu 2021. godine krenuti proizvodnja u "Bizerbi" najavio je i predsednik Aleksndar Vučić, i dodao da do tada moramo da završimo brzu saobraćajnicu Lajkovac-Valjevo.

 

"Nije to dovoljno, moramo da uradimo tzv. baj-pas i još jednu ulicu novu, istočnu saobraćajnicu kako bismo mogli da spojimo sve i da bi Bizerba mogla da radi i da je spojimo sa trafo-stanicom. Gas, čeličnim cevima stiže do Valjeva do novembra što je veoma važno, onda nam ostaje samo da se razvede plastika. Tako ćemo stvoriti sve uslove za Valjevo, da ponovo bude veliki industrijski centar kao što je nekada bio u Jugoslaviji. Znam koliko smo se mučili da u Valjevo dovedemo velike investitore... Za bolnicu još radimo projekat, radovi će iznositi između 25 i 30 miliona evra, za novu halu u Valjevu obezbedili smo oko 15 miliona evra, i svima koji će da žive i borave u Valjevu, biće mnogo lepši i mnogo bolji život", rekao je u martu prošle godine predsednik Aleksandar Vučić.

Tomislav Momirović

Tomislav Momirović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je 23. februara posetio Valjevo i najavio početak izgradnje Južne obilaznice oko Valjeva. "Ova saobraćajnica će biti dugačka 5 kiometara, a prva 2,2 kilometra je planirano da bude završeno do oktobra, a ostatak do leta sledeće godine", najavio je ministar Momirović.

 

On je tada rekao da je cilj države da investira četiri milijarde evra u narednim godinama, te da će biti izgrađeno 7000 kilometara kanalizacione infrastrukture, više od 250 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i od tog projekta mi nećemo odustati.

 

"Valjevo je podeljeno u nekoliko celina, očekujem da će radovi krenuti od marta do juna ove godine, najpre na izgradnji kanalizacione infrastrukture, a onda i na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda", rekao je Momirović pre skoro godinu dana prilikom posete Valjevu.

Udovičić u Gimnaziji

Udovičić u Gimnaziji (Foto: www.leparecvaljeva)

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je obišao Valjevsku gimnaziju i uručio sportsku opremu - golove, koševe, mreže za odbojku, stubove za odbojku i 40 lopti, po deset za četiri kolektivna sporta.

 

On nije obećao ništa konkretno. "Razgovarao sam sa gradonačelnikom o budućim projektima koji su kapitalni i zajednička želja je da udruženim snagama investiramo znanje i energiju, ali i finansije, da bi omogućili građanima Valjeva da imaju najmoderniju sportsku infrastrukturu", rekao je ministra Udovičić.

 

Prošle godine Valjevo je posetila i premijerka Ana Brnabić, ali to nije bila, kako je rekla, zvanična državna, nego predizborna partijska poseta.

 

"Kada sam ranije dolazila u Valjevo nekako mi nije delovalo da ima bilo kakve perspektive i odjednom je krenulo, stvarno. Baš je krenulo", rekla je Brnabić i upitala: "Znate li koliko se predsednik trudio da dovede velike investitore, i Bizerba i Hansgrohe. Stvarno, kad jednom krene, onda vam krene", rekla je Brnabić razgovarajući sa stranačkim kolegama.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 39 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 18 sati 35 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...