Konferencija za novinare POKS (foto: Kolubarske.rs)
Konferencija za novinare POKS (foto: Kolubarske.rs)
11.01.2023, 12:36

Mirko Jović: Godina velikih izazova za srpski narod

č: | fb:

Član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije Mirko Jović izjavio je na konferenciji za novinare Povereništva Gradskog odbora POKS u Valjevu, da će ova godina biti godina velikih izazova za srpski narod u celini i za državu Srbiju jer je i na međunarodnom i na unutrašnjem planu sve više onih koji zagovaraju da se problemi rešavaju nasiljem. 

 

Naglasio je da bi srpski narod rešio svoje nerešeno nacionalno i državno pitanje, potreban je mir i da stvarno, na osnovu svojih dobrih i loših iskustava, dobro promislimo kako da izađemo iz ovog vrtloga u kojem se nalazimo.

 

Jović smatra da je vreme da se naša vlada i predsednik Srbije, što se Kosova i Metohije tiče, vrate malo unazad i veću pažnju posvete načelu "standardi pre statusa", što znači da bi trebalo da se založe za povratak 200 hiljada srpskih civila na Kosovo i Metohiju.

 

- Ako NATO i Evropska unija, nisu u stanju da obezbede da se civili vrate svojim kućama nakon više od dvadeset godina, onda nemamo šta da pregovaramo, naročito ne sa onakvom vladom Prištine. O budućim albansko-srpskim odnosima treba da pregovaramo sa njihovom matičnom državom, Albanijom i da izbegnemo svaku vrstu pregovora sa lažnom državom - kazao je Mirko Jović.

 

Đorđe Marković, novi poverenik Gradskog odbora POKS Valjevo, najavio je da bi izborna skupština za novi valjevski odbor trebalo da bude održana krajem februara. 

 

- Trudiću se da nastavim putem koji je trasiran koalicijom sa DSS i stvaranjem pokreta NADA. Naše delovanje nije borba protiv bilo koga, nego ćemo se truditi da pridobijemo pristalice, da biramo mlade ljude, najbolje kandidate, da učestvujemo u rešavanju svih problema u gradu, jer je Valjevo na prvom mestu - poručio je Đorđe Marković poverenik Gradskog odbora POKS Valjevo.

Aktuelno

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 12 sati 36 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...

Devojke sa Štranda (foto: )
Na Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Pre 15 sati 2 minuta

Tamnavac Dragoljub Trindić najbolji slikar Vojvodine

Na nedavno održanoj Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, 24. po redu, prvu nagradu osvojila je slika "Devojke sa Štranda" autora Dragoljuba Trindića rodom iz ubskog sela Čučuge.