Konferencija za novinare POKS (foto: Kolubarske.rs)
Konferencija za novinare POKS (foto: Kolubarske.rs)
11.01.2023, 12:36

Mirko Jović: Godina velikih izazova za srpski narod

č: | fb:

Član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije Mirko Jović izjavio je na konferenciji za novinare Povereništva Gradskog odbora POKS u Valjevu, da će ova godina biti godina velikih izazova za srpski narod u celini i za državu Srbiju jer je i na međunarodnom i na unutrašnjem planu sve više onih koji zagovaraju da se problemi rešavaju nasiljem. 

 

Naglasio je da bi srpski narod rešio svoje nerešeno nacionalno i državno pitanje, potreban je mir i da stvarno, na osnovu svojih dobrih i loših iskustava, dobro promislimo kako da izađemo iz ovog vrtloga u kojem se nalazimo.

 

Jović smatra da je vreme da se naša vlada i predsednik Srbije, što se Kosova i Metohije tiče, vrate malo unazad i veću pažnju posvete načelu "standardi pre statusa", što znači da bi trebalo da se založe za povratak 200 hiljada srpskih civila na Kosovo i Metohiju.

 

- Ako NATO i Evropska unija, nisu u stanju da obezbede da se civili vrate svojim kućama nakon više od dvadeset godina, onda nemamo šta da pregovaramo, naročito ne sa onakvom vladom Prištine. O budućim albansko-srpskim odnosima treba da pregovaramo sa njihovom matičnom državom, Albanijom i da izbegnemo svaku vrstu pregovora sa lažnom državom - kazao je Mirko Jović.

 

Đorđe Marković, novi poverenik Gradskog odbora POKS Valjevo, najavio je da bi izborna skupština za novi valjevski odbor trebalo da bude održana krajem februara. 

 

- Trudiću se da nastavim putem koji je trasiran koalicijom sa DSS i stvaranjem pokreta NADA. Naše delovanje nije borba protiv bilo koga, nego ćemo se truditi da pridobijemo pristalice, da biramo mlade ljude, najbolje kandidate, da učestvujemo u rešavanju svih problema u gradu, jer je Valjevo na prvom mestu - poručio je Đorđe Marković poverenik Gradskog odbora POKS Valjevo.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 5 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...