Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
17.01.2023, 10:42

Besplatno zimovanje za najbolje učenike Valjeva

č: | fb:

Učenici od šestog do osmog razreda osnovnih gradskih škola, Muzičke i Gimnazije, koji su postigli izuzetna postignuća u školovanju i na takmičenjima okružnog i republičkog nivoa, a na osnovu kriterijuma iz konkursa, zimuju na Divčibarama, saopštila je PR služba grada Valjeva.

 

Sedamdesetoro učenika i troje stručnih pratilaca će boraviti na Divčibarama do 22. januara, a grad Valjevo je za ovu programsku aktivnost izdvojio milion i 400 hiljada dinara.

 

"Kao roditelji, prvi put se susrećemo sa ovakvom akcijom i naravno, prijatno smo iznenađeni. Drago nam je da se jedna ovakva akcija odvija u gradu Valjevu. Deca sa nestrpljenjem iščekuju zimovanje. Nadamo se da će ovakvih akcija biti što više, da ta deca koja su osvojila nagrade na takmičenjima budu na ovaj način motivisana za dalji rad. Zaista, divna akcija", rekla je Ana Vujić, majka, čije će dete zimovati o trošku grada Valjeva na Divčibarama.

Ana Vujić

Ana Vujić (Foto: www.valjevo.rs)

 

Predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu Radoica Rstić je rekao da je ova akcija praktično poslednja programska aktivnost iz Lokalnog plana akcije za decu za 2022. godinu. Objasnio je da se ova aktivnost realizuje u ovoj godini zbog školskog raspusta koji je u toku.

 

On je najavio da će ovakve akcije biti nastavljene i u narednom periodu, ali, kako je rekao, ono što je bitno i što je novina, to je da je Grad prepoznao najbolje učenike i ta deca su naša budućnost.

 

"Mislim da je ova aktivnost zaista dobra, hvala im što su se setili, jer su deca zaslužila da idu na zimovanje. Ovo je baš lepo osveženje na kraju prvog polugodišta, jer vrednu decu uvek treba nagraditi. Moje dete se raduje, ona je šesti razred u Drugoj osnovnoj školi i ovo je veoma podsticajno za nju i baš se obradovala kada je stigla vest da će ići na zimovanje", rekla je Slobodanka Vasiljević.

Slobodanka Vasiljević

Slobodanka Vasiljević (Foto: www.valjevo.rs)

 

Deca će zimovati u odmaralištu "Stevan Filipović" na Divčibarama, a na raspolaganju će, pored stručnih pratilaca, imati zdravstvenu negu medicinskog osoblja. Takođe, maće obuku skijanja, koja je organizovana preko UFK "Valis".

 

 

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 1 sati 1 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 1 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara