Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
24.01.2023, 08:01

SPS traži od ministra da ponšti izbor direktora Medicinske i da razreši Zoricu Jocić

č: | fb:

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva zahteva od Ministarstva prosvete da hitno čitavu proceduru izbora direktora Medicinske škole u Valjevu poništi i vrati u regularne tokove, kao i da bez odlaganja razreši dužnosti rukovodioca Školske uprave Zoricu Jocić.

 

Kako se navodi u saopštenju, to se zahteva zbog podrške i pravdanja izbora lica osumnjičenog za najteža krivična dela za nagradu grada Valjeva, kao i zbog politizacije izbora direktora Medicinske škole

 

"Svedoci smo ovih dana da je na mesto direktora Medicinske škole u Valjevu postavljena žena nekakvog 'visokog' funkcionera lokalnog SNS-a, bez podrške kolektiva i Školskog odbora, ali na predlog i uz podršku navodno 'uticajne' načelnice Školske uprave Zorice Jocić. Setimo se da je ta 'uticajna' Zorica Jocić takođe podržala, i kroz komisiju sprovela, nagrađivanje nagradom grada Valjeva lica optuženog za trgovinu ljudima (seksualno iskorišćavanje maloletnog lica u dužem vremenskom periodu), kada se narugala dostojanstvu svakog samosvesnog čoveka u našem gradu. Kada bismo analizirali dosadašnji rad i delovanje Zorice Jocić, ista nakon pomenutih 'rezultata' bi imala samo da bira između ostavke i razrešenja", navodi se u saopštenju odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada uz pitanje:

 

"Šta još treba da se desi da bi se stavila tačka na ovu bahatost i osionost državne činovnice zadužene za prosvetu u Valjevu"?

 

Dalje u saopštenju piše da smo svi, očigledno, naivno verovali da je dovoljno u skladu sa propisima prepustiti zaposlenima i struci da izaberu za direktora škole osobu koju oni smatraju da je najbolja. Ali ne, ovde je odlučeno da se kroz politički uticaj čitav proces zauvek oskrnavi i uprlja, i to tako da se više nikada i nigde u Srbiji ne može izvesti drugačije, jer preti da se takva praksa uspostavi.

 

"Opasno je obezvrediti hrabre i istrajne ljude jer se takvi ne povlače i ne odustaju! Prosto je. Postoje ljudi koji poštuju pravila i zakone, i postoje oni koji to ne čine. I jedni i drugi to rade svojom voljom. Razlika je u stepenu svesti, morala, pravičnosti, ljudskosti, i u krajnoj liniji ličnoj ideologiji i načinu razmišljanja", navodi se u saopštenju odborničke grupe SPS-JS i poručuje:

 

"Nakon ovakvih odluka ovdašnjih čelnika SNS-a očigledno je da sa njima za građane Valjeva nema nikakvog napretka, te je jedino rešenje njihovo potpuno razvlašćenje u našem gradu. Vreme je za odgovorne ljude!".

 

 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...