Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
24.01.2023, 08:01

SPS traži od ministra da ponšti izbor direktora Medicinske i da razreši Zoricu Jocić

č: | fb:

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva zahteva od Ministarstva prosvete da hitno čitavu proceduru izbora direktora Medicinske škole u Valjevu poništi i vrati u regularne tokove, kao i da bez odlaganja razreši dužnosti rukovodioca Školske uprave Zoricu Jocić.

 

Kako se navodi u saopštenju, to se zahteva zbog podrške i pravdanja izbora lica osumnjičenog za najteža krivična dela za nagradu grada Valjeva, kao i zbog politizacije izbora direktora Medicinske škole

 

"Svedoci smo ovih dana da je na mesto direktora Medicinske škole u Valjevu postavljena žena nekakvog 'visokog' funkcionera lokalnog SNS-a, bez podrške kolektiva i Školskog odbora, ali na predlog i uz podršku navodno 'uticajne' načelnice Školske uprave Zorice Jocić. Setimo se da je ta 'uticajna' Zorica Jocić takođe podržala, i kroz komisiju sprovela, nagrađivanje nagradom grada Valjeva lica optuženog za trgovinu ljudima (seksualno iskorišćavanje maloletnog lica u dužem vremenskom periodu), kada se narugala dostojanstvu svakog samosvesnog čoveka u našem gradu. Kada bismo analizirali dosadašnji rad i delovanje Zorice Jocić, ista nakon pomenutih 'rezultata' bi imala samo da bira između ostavke i razrešenja", navodi se u saopštenju odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada uz pitanje:

 

"Šta još treba da se desi da bi se stavila tačka na ovu bahatost i osionost državne činovnice zadužene za prosvetu u Valjevu"?

 

Dalje u saopštenju piše da smo svi, očigledno, naivno verovali da je dovoljno u skladu sa propisima prepustiti zaposlenima i struci da izaberu za direktora škole osobu koju oni smatraju da je najbolja. Ali ne, ovde je odlučeno da se kroz politički uticaj čitav proces zauvek oskrnavi i uprlja, i to tako da se više nikada i nigde u Srbiji ne može izvesti drugačije, jer preti da se takva praksa uspostavi.

 

"Opasno je obezvrediti hrabre i istrajne ljude jer se takvi ne povlače i ne odustaju! Prosto je. Postoje ljudi koji poštuju pravila i zakone, i postoje oni koji to ne čine. I jedni i drugi to rade svojom voljom. Razlika je u stepenu svesti, morala, pravičnosti, ljudskosti, i u krajnoj liniji ličnoj ideologiji i načinu razmišljanja", navodi se u saopštenju odborničke grupe SPS-JS i poručuje:

 

"Nakon ovakvih odluka ovdašnjih čelnika SNS-a očigledno je da sa njima za građane Valjeva nema nikakvog napretka, te je jedino rešenje njihovo potpuno razvlašćenje u našem gradu. Vreme je za odgovorne ljude!".

 

 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...