Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
24.01.2023, 08:01

SPS traži od ministra da ponšti izbor direktora Medicinske i da razreši Zoricu Jocić

č: | fb:

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva zahteva od Ministarstva prosvete da hitno čitavu proceduru izbora direktora Medicinske škole u Valjevu poništi i vrati u regularne tokove, kao i da bez odlaganja razreši dužnosti rukovodioca Školske uprave Zoricu Jocić.

 

Kako se navodi u saopštenju, to se zahteva zbog podrške i pravdanja izbora lica osumnjičenog za najteža krivična dela za nagradu grada Valjeva, kao i zbog politizacije izbora direktora Medicinske škole

 

"Svedoci smo ovih dana da je na mesto direktora Medicinske škole u Valjevu postavljena žena nekakvog 'visokog' funkcionera lokalnog SNS-a, bez podrške kolektiva i Školskog odbora, ali na predlog i uz podršku navodno 'uticajne' načelnice Školske uprave Zorice Jocić. Setimo se da je ta 'uticajna' Zorica Jocić takođe podržala, i kroz komisiju sprovela, nagrađivanje nagradom grada Valjeva lica optuženog za trgovinu ljudima (seksualno iskorišćavanje maloletnog lica u dužem vremenskom periodu), kada se narugala dostojanstvu svakog samosvesnog čoveka u našem gradu. Kada bismo analizirali dosadašnji rad i delovanje Zorice Jocić, ista nakon pomenutih 'rezultata' bi imala samo da bira između ostavke i razrešenja", navodi se u saopštenju odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada uz pitanje:

 

"Šta još treba da se desi da bi se stavila tačka na ovu bahatost i osionost državne činovnice zadužene za prosvetu u Valjevu"?

 

Dalje u saopštenju piše da smo svi, očigledno, naivno verovali da je dovoljno u skladu sa propisima prepustiti zaposlenima i struci da izaberu za direktora škole osobu koju oni smatraju da je najbolja. Ali ne, ovde je odlučeno da se kroz politički uticaj čitav proces zauvek oskrnavi i uprlja, i to tako da se više nikada i nigde u Srbiji ne može izvesti drugačije, jer preti da se takva praksa uspostavi.

 

"Opasno je obezvrediti hrabre i istrajne ljude jer se takvi ne povlače i ne odustaju! Prosto je. Postoje ljudi koji poštuju pravila i zakone, i postoje oni koji to ne čine. I jedni i drugi to rade svojom voljom. Razlika je u stepenu svesti, morala, pravičnosti, ljudskosti, i u krajnoj liniji ličnoj ideologiji i načinu razmišljanja", navodi se u saopštenju odborničke grupe SPS-JS i poručuje:

 

"Nakon ovakvih odluka ovdašnjih čelnika SNS-a očigledno je da sa njima za građane Valjeva nema nikakvog napretka, te je jedino rešenje njihovo potpuno razvlašćenje u našem gradu. Vreme je za odgovorne ljude!".

 

 

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 18 sati 14 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 21 sati 52 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 18 sati 55 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.