Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
24.01.2023, 08:01

SPS traži od ministra da ponšti izbor direktora Medicinske i da razreši Zoricu Jocić

č: | fb:

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva zahteva od Ministarstva prosvete da hitno čitavu proceduru izbora direktora Medicinske škole u Valjevu poništi i vrati u regularne tokove, kao i da bez odlaganja razreši dužnosti rukovodioca Školske uprave Zoricu Jocić.

 

Kako se navodi u saopštenju, to se zahteva zbog podrške i pravdanja izbora lica osumnjičenog za najteža krivična dela za nagradu grada Valjeva, kao i zbog politizacije izbora direktora Medicinske škole

 

"Svedoci smo ovih dana da je na mesto direktora Medicinske škole u Valjevu postavljena žena nekakvog 'visokog' funkcionera lokalnog SNS-a, bez podrške kolektiva i Školskog odbora, ali na predlog i uz podršku navodno 'uticajne' načelnice Školske uprave Zorice Jocić. Setimo se da je ta 'uticajna' Zorica Jocić takođe podržala, i kroz komisiju sprovela, nagrađivanje nagradom grada Valjeva lica optuženog za trgovinu ljudima (seksualno iskorišćavanje maloletnog lica u dužem vremenskom periodu), kada se narugala dostojanstvu svakog samosvesnog čoveka u našem gradu. Kada bismo analizirali dosadašnji rad i delovanje Zorice Jocić, ista nakon pomenutih 'rezultata' bi imala samo da bira između ostavke i razrešenja", navodi se u saopštenju odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada uz pitanje:

 

"Šta još treba da se desi da bi se stavila tačka na ovu bahatost i osionost državne činovnice zadužene za prosvetu u Valjevu"?

 

Dalje u saopštenju piše da smo svi, očigledno, naivno verovali da je dovoljno u skladu sa propisima prepustiti zaposlenima i struci da izaberu za direktora škole osobu koju oni smatraju da je najbolja. Ali ne, ovde je odlučeno da se kroz politički uticaj čitav proces zauvek oskrnavi i uprlja, i to tako da se više nikada i nigde u Srbiji ne može izvesti drugačije, jer preti da se takva praksa uspostavi.

 

"Opasno je obezvrediti hrabre i istrajne ljude jer se takvi ne povlače i ne odustaju! Prosto je. Postoje ljudi koji poštuju pravila i zakone, i postoje oni koji to ne čine. I jedni i drugi to rade svojom voljom. Razlika je u stepenu svesti, morala, pravičnosti, ljudskosti, i u krajnoj liniji ličnoj ideologiji i načinu razmišljanja", navodi se u saopštenju odborničke grupe SPS-JS i poručuje:

 

"Nakon ovakvih odluka ovdašnjih čelnika SNS-a očigledno je da sa njima za građane Valjeva nema nikakvog napretka, te je jedino rešenje njihovo potpuno razvlašćenje u našem gradu. Vreme je za odgovorne ljude!".

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 42 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 51 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara