Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
03.02.2023, 07:56

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

č: | fb:

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Kako je saopšteno iz Divčibare Ski Resorta, koje gazduje ski stazom, ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa do kraja nedelje očekuju se i nove snežne padavine.

 

Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

 

Na stazi će raditi objekat za iznajmljivanje opreme, dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije. U podnožju staze, na ski poligonu, radi ski škola za decu i odrasle.

 

Ski staza "Crni vrh" duga je 850 metara, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Na stazi je u funkciji sistem za veštačko osnežavanje koji broji šest topova i dve žirafe. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 57 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 1 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara