Skupština grada (foto: www.leparecvaljeva.rs)
Skupština grada (foto: www.leparecvaljeva.rs)
14.02.2023, 10:41

Gojković: Znajte da ste bili u skupštinskom sazivu kada se desio preporod Valjeva

č: | fb:

"Tri nove fabrike se otvaraju u jednoj godini! Nama svi gradovi u Srbiji zavide u ovom trenutku! Već sada cela jedna generacija Valjevaca će imati stalan, dobar posao i svoje prvo zaposlenje imaće kod ozbiljnih poslodavaca i radiće u zdravom poslovnom okruženju", rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković na sednici Skupštine grada na kojoj je usvojena Odluka o kreditnom zaduženju Grada.

 

Grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara kako bi se nemačkim kompanijama "Bizerba" i "Hansgrohe" obezbedila infrastruktura. Kako je navedeno, u gradskom budžetu planirano je 125 miliona dinara za izgradnju infrastrukture, dok je 155 miliona dinara neophodno obezbediti kreditnim zaduženjem, "kako bi sva infrastruktura bila realizovana po dinamici koja je dogovorena sa investitorima". Ministarstvo finansija dalo je saglasnost na ovo kreditno zaduživanje. Predviđeno je da rok otplate bude godinu dana, počev od 1. januara 2024, uz grejs period do 31. decembra 2023. godine.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je za skupštinskom govornicom rekao da su država i Grad mnogo uložili u Privrednu zonu, koju je Vlada Srbije označila kao investiciju od značaja za Republiku Srbiju, objavljeno je na "Lepa reč Valjeva", sajtu gradonačelnika Valjeva.

 

"Realno gledano, u Valjevu je sve prioritet, gde god se okrenemo neophodno je nešto uraditi, popraviti, modernizovati. Svesni smo svih potreba građana i baš zbog toga moramo da radimo po redu i po prioritetu. Završetak i infrastrukturnom opremanje Privredne zone je trenutno prvi prioritet. To su dve investicije koje je Vlada proglasila od značaja za Republiku Srbiju. Mi smo se obavezali da ćemo uraditi deo nedostajuće infrastrukture. Ovo je samo prva faza, Industrijska zona će se još širiti. U planu je izgradnja južne obilaznice, znate li koliko će to značiti za grad Valjevo i za sve naše investitore koji posluju i u Industrijskoj zoni Stefil. Nema nedelje da ne dođe investitor da se interesuje za Valjevo", rekao je Gojković.

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: www.leparecvaljeva.rs)

 

Dodao je da sva ulaganja u Industrijsku zonu, koja nisu mala i zbog kojih su neke druge investicije odložene, brzo će nam se vratiti i biće pokretač razvoja Valjeva. Naglasio je da su ova ulaganja ulaganja u budućnost, zato je Grad kupio zemlju, zato se ulaže, ali ne u neku daleku, već u blisku budućnost.

 

"Kada 2.300 naših sugrađana bude dobilo dobar, stabilan, plaćen posao to će se gradu višestruko vratiti – kroz poreze, doprinose, takse i naknade, to puni budžet. To je šansa da naš budžet bude kao budžet bilo kog grada koji nije čekao više od 20 godina na nove investicije. Želim da poručim da smo sve svoje snage usmerili da u Valjevu konačno počnu da rade fabrike na koje Valjevo jako dugo čeka. Završetak brze saobraćajnice, dolazak gasovoda o čemu se priča kad sam ja bio mali, to se sad završava. Gasifikacija je bila misaona imenica, a sada smo na pragu da se to reši. To je sve preduslov za razvoj Valjeva, a onda ćemo brzo rešavati sve što je decenijama bilo zapušteno i neurađeno", najavio je gradonačelnik.

 

U svom govoru pred odbornicima Skupštine grada osvrnuo se i na izgradnju vrtića.

 

"Zapamtite, mi nismo ovde da širimo demagogiju, pričamo prazne priče i tražimo izgovore za sve što nije urađeno. Mi radimo dva vrtića i vrlo brzo počinje dogradnja trećeg. Stvorićemo preduslove prvi put da svako dete može da se upiše u vrtić, da nemamo listu čekanja. A posle toga da vrtić bude besplatan za svu decu, ka tome idemo! Ne možemo sada stvoriti da vrtić bude besplatan, kada 600 dece ne može da se upiše. Kad je budžet puniji, onda možemo sredstva da usmerimo na druge stvari", rekao je Gojković i dodao da je rekonstrukcija pijace trenutno odložena, kao i ulaganja u sve ostalo.

 

Gradonačelnik Lazar Gojković se zahvalio građanima Valjeva i odbornicima na dosadašnjoj podršci, i zatražio podršku i za ovu "finalnu fazu preporoda Valjeva".

 

"Bez obzira da li ste u poziciji ili opoziciji, znajte da ste bili u ovom skupštinskom sazivu kada je krenuo i kada se desio preporod Valjeva", poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković svoje obraćanje odbornicima.

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 58 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...