Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
03.03.2023, 08:02

Divčibare među pet turističkih destinacija sa najvećim brojem noćenja turista

č: | fb:

Vlada Republike Srbije saopštila je da najnoviji podaci Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma – eTurista pokazuju da je u Srbiji u februaru ove godine ostvareno ukupno milion noćenja domaćih i stranih turista, što je rast od približno 45 posto u odnosu na isti mesec prošle godine.

 

Turističke destinacije u Srbiji sa najvećim brojem noćenja turista u februaru 2023. godine su Beograd, Zlatibor, Kopaonik, Novi Sad i Divčibare.

 

U saopštenju Vlade Srbije se navodi da je broj noćenja stranih turista u februaru iznosio 481 hiljadu, što je povećanje od čak 80 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

Ski staza Divčibare

Ski staza Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

 

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u januaru 2023. godine na Divčibarama je ostvareno 15.570 noćenja, od tog broja 558 je noćenja stranih turista. U istom periodu Zlatibor beleži 88.435, dok je na Kopaoniku ostvareno 86.034 noćenja. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 8 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 57 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.