Kamera u Sinđelićevoj (foto: Đorđe Đoković)
Kamera u Sinđelićevoj (foto: Đorđe Đoković)
14.03.2023, 07:56

Najviše novca od kazni za biciklističku stazu i kamere

č: | fb:

Ove godine za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima valjevskog kraja biće izdvojeno 48 miliona dinara, koliko bi trebalo da se u gradsku kasu slije od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje napravljenih na području Valjeva.

 

Prema Programu korišćenja tih sredstava najviše novca 24 miliona dinara biće potrošeno za unapređenje saobraćajne infrastrukture. Od tog iznosa15 miliona dinara biće potrošeno za izgradnju biciklističke staze kroz Rajkovačku ulicu od raskrsnice sa Suvoborskom do SRC Petnica. Devet miliona dinara planirano je za postavljanje i  adaptaciju sistema video nadzora za automatsko prepoznavanje tablica i detekciju saobraćajnih prekršaja, na izlaznim pravcima iz Valjeva ka Loznici, Užicu i Šapcu.

 

Pored "popravljanja saobraćajne infrastrukture" značajna sredstva 6,8 miliona dinara biće potrošeno za preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja, i to za nabavku bezbednosnih sedišta planirano je 13,3 miliona dinara, dok će 3,5 miliona dinara koštati oprema za bezbedno kretanje u saobraćaju za najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju (rotaciona svetla, trokuti, majice,račnevi, prsluci, lampe privesci i drugo).

 

I ove godine od novčanih kazni za prekršaje napravljnih na teritoriji Valjeva biće izdvojen novac za opremanje saobraćajne policije. Planirano je ukupno 3,5 miliona dinara, od toga tri miliona za nabavku vozila za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda i 500 hiljada dinara za nabaku ampula za droga test.

 

U naučno-istraživački rad u oblasti bezbednosti saobraćaja biće uloženo 2,5 miliona dinara, tačnije za sprovođenje javne nabavke usluga izrada studije Strategija bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva za petogodišnji period.

 

Prema Programu korišćenja sredstava 800 hiljada biće potrošeno za unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, a 400 hiljada dinara za rad Saveta za bezbednost saobraćaja.

 

Izgradnja biciklističke staze 

 

Sudeći prema Planu javnih nabavki, u 2023. godini biće izgrađena biciklistička staze kroz Rajkovačku ulicu, a procenjena vrednost tih radova je 15 miliona dinara.

 

Posetimo, projektovanje i izgradnja biciklističke staze kroz Rajkovačku ulicu do SRC Petnica, kao "važna investicija" gradsje vlasti, u planu je od 2016. godine, tada je bilo planirano 13,5 miliona dinara. Svake naredne godine, osim 2021, u Programu korišćenja sredstava od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima valjevskog kraja planirana su sredstva za projektovanje i izgradnju biciklističke staze.

 

U Programu korišćenja sredstava za finasiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima 2020, za biciklističku stazu bilo je planirano 16,6 miliona dinara. 

 

 

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 12 sati 58 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 15 sati

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara