Klizište u Zlatiborskoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Klizište u Zlatiborskoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2014, 11:14

Uskoro sanacija najkritičnijih klizišta

č: | fb:

Sanacija najkritičnijih klizišta u gradu - u Njegoševoj i Zlatiborskoj ulici, kao i u delu između ulica Jakova Nenadovića i Vojvode Mišića, počeće uskoro, najavio je zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.  Za ova kizišta jedan deo sredstava je obezbeđen. „Imamo malih administrativnih problema, koje ćemo u najkraćem roku rešiti, tako da ćemo ubrzopočeti sanaciju najurgentnijih delova grada“,  dodao je Kovač. 

U toku je izrada projekata za sanaciju osam klizišta na kojima je 25 kuća. Isto toliko objekata je ugroženo u selima na 12 klizišta. „Za sanaciju osam klizišta u gradu  potrebno je 15 do 20 miliona dinara. U najboljem slučaju možemo obezbediti do deset miliona dinara i sa tim novcem bi radili najkritičnija klizišta, na kojima je ugroženo više stambenih objekata“, kaže Dragan Jeremić, direktor Gradske direkcije i dodaje da ti radovi mogu biti završeni do kraja jeseni, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Na konferenciji za novinare govoreći o sanaciji infrastrukture i objekata oštećenih u poplavama i klizištima, Dragan Jeremić je upozorio da ne treba prozivati Gradsku direkciju kada je u pitanju izgradnja i obnova objekata, „ jer Direkcija ne gradi kuće“. On je pojasnio da Direkcija obezbeđuje uslove i priprema teren, grad daje lokaciju, a izgradnja objekata je u nadležnosti države. „Prve dve od četiri kuće, kroz program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) već sutra počeće da gradi GP „Kej“ na parceli, koja je u vlasništvu grada, na uglu Rudničke i ulice Đure Jakišića“, najavio je Dragan Jeremićjuče na konferenciji za novinare.

Vrednost dve kuće, čija izgradnja počinje danas, površine 100 kvadrata i druge dve od 80, odnosno 60 metara kvadratnih je oko 13 miliona dinara.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 38 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...