Međunarodni Dan Roma (foto: www.valjevo.rs)
Međunarodni Dan Roma (foto: www.valjevo.rs)
08.04.2023, 09:24

Međunarodni dan Roma

č: | fb:

Na zgradi Gradske uprave Valjevo se i ove godine viori romska zastava, povodom 8. aprila - Međunarodnog dana Roma, saopštila je PR služba grada Valjeva.

 

Kako se navodi u saopštenju, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je uoči Međunarodnog dana Roma koji se obeležava danas, čestitao praznik svim sugrađanima romske nacionalnosti i sastao se sa izvršnim direktorom Asocijacije koordinatora za romska pitanja Draganom Gračaninom, predstavnicama Centra za integraciju Roma Marijom Vesić i Danijelom Janković i Ljiljanom Krstić, službenicom Gradske uprave, zaposlene po projektu "Povećanje zapošljivosti visokoobrazovanih Roma u Srbiji".

 

Predstavnici romske zajednice su upoznali gradonačelnika sa izazovima sa kojima se susreću, ali i sa rezultatima koji su ostvareni po pitanju poboljšanja života Roma u našem gradu.

 

Valjevo spada u gradove koji prednjače po pitanju unapređenja položaja romske populacije, a sa predstavnicima romske zajednice se razgovaralo o projektima koji će biti uskoro realizovani i koji će doprineti rešavanju problema, kao što su zapošljavanje, obrazovanje, stanovanje, ali i infrastrukturno opremanje naselja u kojima žive.

 

Gosti su se zahvalili Gojkoviću i poželeli da se dobra saradnja nastavi i u budućnosti, kako bi Romi u našem gradu bili u potpunosti integrisani u naše društvo, saopštila je PR služba grada Valjeva.

Aktuelno

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara