Rekonstruisana stambena zgrada (foto: Kolubarske.rs)
Rekonstruisana stambena zgrada (foto: Kolubarske.rs)
10.04.2023, 07:03

Ministarka Đedović i ambasador SAD Hil u poseti Valjevu

č: | fb:

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil posetiće u ponedeljak, 10. aprila Valjevo, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Oni će obići rekonstruisane stambene zgrade, u okviru projekta energetske efikasnosti, urađenog u saradnji Ministarstva rudarstva i eneretike, USAID-a i grada Valjeva.

Rekonstruisana stambena zgrada

Rekonstruisana stambena zgrada (Foto: Kolubarske.rs)


Valjevo je 2022. godine opredelilo 30 miliona dinara, koliko i Ministarstvo energetike i uz podršku USAID-a zamenjene su stolarija i fasada na tri zgrade u Valjevu, a do kraja aprila biće izvedeni radovi na još dve zgrade. Osim postavljanja fasade, u saradnji sa USAID-om kao partnerom na ovom projektu, na zgradama su zamenjena ulazna vrata i stolarija na ostalim otvorima koji su na zajedničkim prostorijama kao što su podrum i hodnik.

 

Cilj projekta je smanjenje aerozagađenja, ali i uštede u potrošnji energenata, pre svega električne energije, smanjenje troškova građana i uređenje grada, sređivanjem dotrajalih fasada i stare stolarije.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 10 sati 52 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 13 sati 29 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara